Есента и зимата са тежки времена за нашето тяло. Повечето

...
Есента и зимата са тежки времена за нашето тяло. Повечето
Коментари Харесай

Как да се грижим за кожата си през студените дни

Есента и зимата са тежки времена за нашето тяло. Повечето дами по това време се оплакват, че кожата им става суха и губи своята разтегливост. Опитахте ли всичко и към момента имате този проблем? Крайно време е да изпробвате някои ексцентрични способи. Някои може да са шокиращи, само че те работят!



Не мийте лицето си

Да, вярно сте прочели! Това не е наше откритие, а съвет на експерти. Дерматолозите изясняват: „ Ако сте измили лицето си предната вечер, това е доста добре. Друго измиване единствено ще го изсуши. На сутринта след ставане от сън е задоволително да изплакнете лицето си със студена вода, с цел да го освежите. След това нанесете крем и грим.

Навлажнете носа си

Известен притежател на СПА клиника и нас, ви поучава добре да навлажнете ноздрите си преди лягане. Продукти като вазелин са идеални за това. Измийте добре ноздрите си и няма да ви тормози хрема през нощта. Не забравяйте, че издухването на носа през цялата нощ може да го зачерви и раздразни, а това да докара до изцяло зачервяване на лицето ви през идващия ден. По-добре да се предотврати, в сравнение с да се лекува.

Вдигнете краката си!

Легнете на земята и повдигнете краката си в задната част на дивана или масичката за кафе. Лежете по този начин за 5 до 10 минути. Това ще усъвършенства кръвоснабдяването на лицето ви. Кожата ще стане подхранена и блестяща, считат стилистите, които постоянно вършат това упражнение /но надали някой от тях ви го е споделил до момента, нали?/

Избягвайте алкохола

И не става въпрос за консумация на алкохолни питиета. Не забравяйте, че доста лосиони за тяло съдържат алкохол, с цел да запазят аромата си. Такива препарати не са добър избор през зимата. Те могат да изсушат към този момент раздразнената кожа. През зимата се пробвайте да употребявате без мирис версии на обичаните си лосиони за тяло. Проверете дали съставките не съдържат алкохол.
 Как да извършите кожата още веднъж стегната и гладка с нормално мляко Как да извършите кожата още веднъж стегната и гладка с нормално мляко
Можете да се отървете от бръчките и да стегнете кожата си благодарение на натурални артикули на млечна основа. Млякото е богат източник н...

Яжте доста ядки

Специалисти по кожата, изясняват за какво би трябвало да ядем тези типове закуски допустимо най-често: „ Ядките са с високо наличие на здравословни мазнини, които оказват помощ за навлажняване на кожата от вътрешната страна на открито. Ако обаче сте алергични към тях, можете да посегнете към други артикули. Домашното извара и зехтинът също съдържат потребни мазнини и микроелементи.



Отидете на кожен лекар

Имате ли кожни проблеми? Или може би желаете да премахнете ненужното окосмяване с лазер или да изрежете рискови бенки? Най-доброто време за тези процедури е в този момент, през студените месеци. По това време на годината кожата е с по-малко загар и понася по-добре всички процедури. Освен това се лекува по-бързо, тъй като не е изложена на мощното слънце, както през лятото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР