Есента е тук, а с нея настъпват и редица промени

...
Есента е тук, а с нея настъпват и редица промени
Коментари Харесай

Есента е тук: Подгответе организма си за студените дни

Есента е тук, а с нея настъпват и редица промени в човешкото тяло. За да може организмът по-добре да се приспособява към захлажданията и да построи добър имунитет за зимния интервал, би трябвало да започнете подготовката занапред.

Китайската медицина свързва есента с белите дробове и дебелото черво, което значи, че през този сезон би трябвало да им обърнем по-специално внимание.

Предлагаме ви няколко елементарни правила и препоръки за храната, която да консумирате, и за това по какъв начин да подготвите тялото си, които обезпечено ще са ви от изгода.

Емоцията, която се свързва с белите дробове, е тъгата. Прекалената угриженост и паника насочват силата на този орган в посока надолу и я разсейват. Ето за какво, когато сме тъжни, усещаме, че тялото ни тежи, склонни сме да се самосъжаляваме и да изпадаме в обезсърчение.

С това можем да разбираем обстоятелството, че през есента се
ускоряват депресивните положения
Освен това продължителното угнетяване на тъгата вреди на белите дробове и те не могат да извършват пълноценно функционалността си.

Дълбокото дишане, медитацията, диалозите с другари или експерт, упражненията и лютата храна могат да оказват помощ за изгонването на тъгата и възобновяване на енергийния баланс в белите дробове.

Колкото и да обичаме есента, би трябвало да признаем, че влажното и студено време е причина за появяването на разнообразни грипни и вирусни болести, които са същинско тестване за имунната система на всеки човек.

Специалистите споделят, че една от главните аргументи се крие в намаляването на дневните часове или по-точно в
неналичието на слънчева светлина
Именно това е моментът, в който телата ни стартират да създават по-малко мелатонин, което постоянно води до чувство за отмалялост, нарушавания в съня, главоболие.

Малко хора знаят обаче, че това води и до нарушавания в работата на имунната система, а това е и повода през есента да започваме да се разболяваме по-често.

Как обаче бихме могли да се подготвим за есента?

Добрата вест е, че индивидът е по този начин организиран, че да може да се приспособява към съвсем всевъзможни условия. За да свикнете с обстоятелството, че на открито се стъмва по-рано и става все по-студено, е задоволително да извършите няколко елементарни стъпки.
Спете повече и спазвайте режим
Много е евентуално през есента да се нуждаете от повече сън и това не трябва да ви тормози. За организма ви е значимо да има график, който да следва, и за това експертите предлагат да си лягате и да ставате в един и същи час. Препоръчително е и да не заспивате по-късно от 23 часа.

 Есента е тук: Подгответе организма си за студените дни

Хранете се вярно. През есента е добре да обърнете по-специално внимание на храненето си и да включите в диетата си естествени антиоксиданти. Такива артикули са ядките, риба и месо, плодовете и зеленчуците, морските блага.

Обличайте се уместно. Често денем е топло, само че заран и вечер е доста по-хладно. Измръзването не се отразява
добре на имунитета
по тази причина наложително носете със себе си по-топли облекла като есенни шалове, жилетки и шапки, които да ви бъдат постоянно на разположение за по-хладните моменти от деня.

Бъдете дейни и не забравяйте времето за релакс. Физическата интензивност е нужна на тялото ни когато и да е от годината, само че през есента тя е изключително потребна. Специалистите предлагат да включите в дневния си график най-малко една такава интензивност, според от времето, с което разполагате. Това могат да бъдат утринни извършения вкъщи, разходка в обедната отмора, вечерен джогинг или пък подготовка в зала.

 Есента е тук: Подгответе организма си за студените дни

Доказано е, че стресът има извънредно неподходящо деяние върху имунитета на всеки човек, по тази причина не забравяйте и за релаксацията. Безспорно един от най-хубавите способи да се справите с него се
масажът и медитацията
Можете да си вършиме разтривки вкъщи един на различен, дружно с вашата половинка, да посещавате един път седмично масажно студио или пък да се снабдите с домакински масажор. Важно е да отделяте всеки ден време за медитация или пък за дихателни извършения – 10-15 минути дневно ще ви бъдат безусловно задоволителни.

След като към този момент сте въоръжени с скъпи препоръки за това по какъв начин да подпомогнете имунитета си през есента, е време дружно да помечтаем за аромата на ябълки с канела и тиква на фурна, както и за необикновено красивите есенни листа.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР