Есента е сезонът, когато тяото ни полека-лека се пригажда към

...
Есента е сезонът, когато тяото ни полека-лека се пригажда към
Коментари Харесай

Есенна диета с карфиол постига чудеса

Есента е сезонът, когато тяото ни полека-лека се пригажда към зимното, студено време. Преминаваме към по-тежки ястия, които да ни доставят с повече сила, което постоянно се отразява върху килограмите ни. Затова през днешния ден ви представяме есенна диета с карфиол, която реализира чудеса с външния ни тип от една страна, а въпреки това дейно ни оказва помощ да заздравим организма си преди зимата.

Есенна диета с карфиол
За някого може да звучи необикновено, само че карфиолът се оказва един необикновен подарък от природата. Карфиолът е този измежду зеленчуците, който е с най-ниско наличие на въглехидрати. Той е със единствено 4% въглехидрати, пишат от gotvach.bg. Това, което прави карфиола толкоз известен, е, че има сходна текстура с картофите, само че без всички въглехидрати. Интересното е, че съдържа съвсем толкоз витамин С, колкото портокалите. И най-после, той е безпристрастен на усет, което значи, че можете да готвите и да го овкусявате, както ви допадне.

Диета с карфиол за намаляване
Карфиолената диета предлага потреблението на зеленчука за заменяне на високовъглехидратни и нишестени храни в редица ястия. Диетата може да работи сполучливо за събаряне на килограми заради редица аргументи. Ето някои аргументи, заради които яденето на повече карфиол може да ви помогне да отслабнете:

1. Ниско наличие на калории
Според данни на Министерството на земеделието на Съединените щати 100 грама порция карфиол съдържа единствено 25 калории. Това е съвършената нискокалорична опция на нездравословните въглехидрати, която може да ви помогне да държите под надзор броя на употребяваните калории дневно.

2. Богат на фибри
Порция от 100 г карфиол съдържа 2 г фибри съгласно данните на USDA. Фибрите предизвикват ситостта и ви поддържат пълноценни за по-дълго време, елиминирайки нуждата да ядете по-често.

3. Поддържа храносмилателната система здрава
Според клиничния диетолог доктор Рупали Дута карфиолът е богат както на разтворими, по този начин и на неразтворими фибри, заради което предизвиква здравословното храносмилане. Гладкото действие на храносмилателната система е от решаващо значение за здравословното и бързо намаляване.

4. Поддържа тялото хидратирано
Порция от 100 г недопечен карфиол съдържа 92 gm вода (според данните на USDA). Това прави зеленчука необикновено хидратиращ, което е значимо за всеки на диета за намаляване.

5. Повишава имунитета
Порция от 100 г карфиол доставя на организма 48 mg витамин С или аскорбинова киселина (според данните на USDA). Витамин С е значим за имунитета на тялото.

Кулинарно приложение на карфиола
В светлината на всички тези изгоди за здравето карфиолът е незаслужено употребен зарзават, който може да се употребява доста повече. Може да се употребява след сотиране, леко печене на скара или може да се смила и прибавя към тестото, с цел да се създадат редица сладкиши и сос.

Внимание!
Имайте поради обаче, че несъразмерната консумация на карфиол може да аргументи метеоризъм. В случай че страдате от някакво дълготрайно или хронично заболяване, целесъобразно е да се консултирате с вашия доктор, преди да следвате такава извънредно рестриктивна диета за намаляване.

Рада Томас в книгата си Диета с карфиол демонстрира по какъв начин скромният зарзават към този момент се е трансформирал в мощен сурогат на въглехидратите. Карфиолът е новата соя и този повсеместен зарзават може да се трансформира в ориз, тесто, картофено пюре и даже бисквитки и пудинг.

Ориз от карфиол
Американският институт за проучвания на рака сложи карфиола в листата на зеленчуците, които се борят с рака. Кръстоцветният зарзават се споделя, че е отличен източник на витамини B, C, K, манган, калий, а също и омега-3 и хлор. Нищо чудно, че създателят е намерил в този зарзават отговор на множеството си въпроси за здравето.

Ако сте опитвали и сте се отказали от множеството диети за намаляване, тъй като към този момент не можете да ядете една и съща храна седмица след седмица, госпожа Томас прави невероятни кулинарни разкрития в книгата си, които ще ви оказват помощ да се придържате към този непоколебим проект за диета с лекост.

Нейното над две десетилетие йо-йо пътешестване да губи и да си връща назад килограмите, най-сетне я накара да разбере, че цялата протеинова диета, която я е предиздвикала да отслабне бързо, също ѝ предизвиква запек и назад връщане на килограмите.

Липсват ѝ ориз, картофи, както и доста други неща. Така че, когато тя стартира да опитва с карфиол като техен сурогат, резултатите, които получава, били доста обнадеждаващи. Рада освен съумява да се придържа към всичките си протеини и безвъглехидратна диета, само че също по този начин обезпечава на тялото си нужните субстанции и прави храненето забавно прекарване.

Плюсове и минуси на диетата с карфиол
Замяната на въглехидрати като ориз, картофи и пшеница с карфиол е основата на диетата с карфиол. Зеленчукът в тази диета се употребява за подготвяне на ориз от карфиол, картофено пюре, блат за пица с карфиол, бисквитки и така нататък, които заместват въглехидратите от храната. Диетата работи и за тези, които са на безглутенова диета.

Внимание!
Авторът не предлага сляпо диетата на всички: Сложните въглехидрати в карфиола провокират газове, по тази причина страдащите от това би трябвало да бъдат деликатни. Кърмещите майки, пациенти, приемащи разредители на кръвта и пациенти с хипотиреоидизъм би трябвало да се съветват с лекаря си, преди да преминат на диета от карфиол, предизвестява създателят. Карфиолът не се предлага и на пациенти с проблеми на щитовидната жлеза, защото пречи на абсорбцията на йод.

Вижте описа на диетоложката за опита ѝ с карфиолената диета:
Сега е общоприето измежду лекарите, диетолозите, здравните и фитнес експерти, че диета с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на фибри и протеини е най-хубавият метод за всевъзможен тип стратегия за намаляване. В Индия да вземем за пример диета е тъкмо противоположната – ядат големи количества ориз и мъничко зеленчуци и месо. Ако сте вегетарианец, даже и това малко месо е неразрешено. Не забравяйте, че в случай че сте веган, не можете да ядете даже сирене или мляко, които съдържат някои протеини.

И по този начин, какво остава? Ориз, ориз и повече ориз. Този ориз бързо се метаболизира в тялото ви, повишавайки кръвната захар в процеса и когато не се изгори при извършения, се трансформира в мазнини и се открива в клетките. В моята книга Диетата с карфиол главната причина е да се заменят неприятните и без хранителна стойност въглехидрати, намиращи се в рафинирания ориз, брашно и така нататък с богат на хранителни субстанции карфиол, цялостен с фибри, който може бързо и елементарно да се трансформира в нещо, което има усет съвсем тъкмо като ориз, основа за пица, картофи и така нататък

Защо карфиол?
Няма ли доста зеленчуци, които са по-хранителни от карфиола?
Спрях се на карфиола преди към пет или шест години напълно инцидентно (не мога да си спомня почтено по какъв начин и кога) и едно от първите неща, които открих, беше какъв превъзходен усет придава на всяко ядене, към което го прибавях. От пица, до даже внимателно суши. Карфиолът като множеството кръстоцветни зеленчуци създава газ. Не мислите ли, че хората, страдащи от това, няма да могат да се възползват от него?

Поради високото наличие на фибри в карфиола потреблението му може да аргументи метеоризъм. Но не повече от боба или лещата да вземем за пример. Аз въобще не се застъпвам за отвод от всички останали зеленчуци. Казвам единствено в книгата си, че можете да употребявате карфиол като нисковъглехидратен, с високо наличие на фибри, високо наличие на хранителни субстанции, както брашно, ориз, картофи и други обичайни въглехидрати, които, почтено казано, не ви дават съвсем нищо. И като имате ориз с пилешко и карфиол или пържола с пюре от карфиол (вместо картоф), няма да загубите нищо. Хубавото на диетата с карфиол е, че не се отказвате от нищо с изключение на от ориз и брашно. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР