Есента е период, в който има разнообразни сезонни плодове и

...
Есента е период, в който има разнообразни сезонни плодове и
Коментари Харесай

Как да се храним през есента, за да се заредим с енергия за зимата

Есента е интервал, в който има разнородни сезонни плодове и зеленчуци, които могат да бъдат употребявани за подготвяне на здравословни и хранителни ястия. През този сезон можем да презаредим организма си със здраве и сила. Ето няколко съвета по какъв начин да се храним здравословно през есента.

Избягвайте обработените храни

През есента има обилие от пресни плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и минерали. Опитайте се да избягвате обработените храни, които съдържат непотребни добавки и консерванти.

Пригответе супи и топли ястия

Есента е интервал, в който става по-студено, по тази причина е добре да се насочите към приготвянето на супи и топли ястия. Използвайте сезонни зеленчуци като тиквички, картофи, моркови и гъби, с цел да приготвите вкусни и хранителни ястия.

Включете плодове и зеленчуци във вашето меню

През есента има огромно многообразие от плодове и зеленчуци, които могат да бъдат включени във вашето всекидневно меню. Зеленчуците, които природата предлага през есента са: тиква, моркови, алено цвекло, зеле, карфиол, тиква, чушки, пащърнак, земна ябълка, картофи и други Те приготвят организма за зимния сезон.

Плодовете са ни нужни през всички сезони и са суперхрана с извънредно здравословен резултат. Те съдържат доста витамини и микроелементи, които подкрепят естественото действие на човешките органи. Есента ни предлага обилие от ябълки, грозде, круши, райска ябълка, мушмули.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР