Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция

...
Есенното издание на Ratio е с разнообразна програма: от лекция
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Есенното издание на Ratio е с разнообразна стратегия: от лекция на тематика " Тайният живот на мухите " от доктор Ерика Макалистър, през полемика по отношение на бъдещето на галактическите пътувания и колонизацията на други планети до диалози за невропластичност

9 – 23.11
Втъкани влакна. Ново пространство " Оборище 5 изложба и зала " отваря порти с ексцентрична галерия - " Луксозни влакна ". Авторът е американски модернист в актуалното изкуство - Стивън Уилсън, ще бъдат показани 33 негови произведения, забавни поради техниката от цифрови бродерии до 3D статуя и лазерни технологии.

9.11
Майстори на суши.
Кулинарният курс за суши стартира от приготвянето на ориза и характерната техника на овкусяване. Посетителите ще се научат да вършат маки суши, навито суши, или още норимаки, макимоно. Популярни форми на маки суши са футомаки - подготвя се с два или три разлинчни типа плънка, хосомаки - фино ролце, опаковано в нори с един тип плънка - най-често риба звук, краставица, кампьо или нарязани на фино моркови и други Готвач и преподавател е Борис Тасев. В Кулинарно учебно заведение Amuse Bouche, начало 19 ч., цена: 60 лева

10.11
Дързост и хубост
. " Най-дръзките творби и акции на актуалното изкуство " - по този начин се споделя следващото издание на Art and Culture Today, които в деня на рухването на Берлинската стена ще покажат творби, въодушевени от това. По време на презентациите лекторите Радослав Механджийски и Теодора Константинова дават обещание да разкрият кой съгласно тях е Bansky и да опишат за смелите арт планове през днешния ден. В Дом на киното, от 16 ч., билети 8 и 10 лева

10.11
Научен конгрес Ratio.
Есенното издание на Ratio е с разнообразна стратегия: от лекция на тематика " Тайният живот на мухите " от доктор Ерика Макалистър, през полемика по отношение на бъдещето на галактическите пътувания и колонизацията на други планети до диалози за невропластичност, памет и паралелни вселени с доктор Томас Науман и доктор Ален Бюсон. На събитието ще има симулатор на гравитация на друга планета.

В Sofia Event Center, начало 10 ч., билети от 25 до 50 лева, елементи на: http://ratio.bg

10.11
Музиката на гората . Концерт, който е комбиниран със театър, с цел да е забавен и на най-малките деца, от 0 до 5 години. Пиесите са особено подбрани от камерен отбор " Силуети " и Надежда Кондаклиева. Ще бъдат изпълнени шедьоври от класическия репертоар, а феновете са ситуирани на възглавници. В " Сити Марк център за изкуство ", от 11 ч. Билети от 9 до 20 лева

10-11.11
На тънка струна.
Концертът на Васко Василев е с две дати в София. Преди това има турне из България: на 5-и във Варна (ДКЦ), следва Русе (6 ноември, " Aренa Монбат " ) и Пловдив (8 ноември, комплекс " Сила " ). Освен неговата цигулка на сцената отново ще са солистите от " Ковънт Гардън ". Програмата за концертите се пази в загадка, само че е евентуално да има елементи от шоуто му " Три опери ", което включва " Турандот ", " Мадам Бътерфлай " и " Кармен ". В зала 1 на НДК, начало 20 ч., билети от 50 до 150 лева

до 11.11
На необятния екран.
Не за първа година словашкото кино e показано с нови разнородни филми, показвани при вход свободен. В петък от 18.30 ще има прожекция на 11 късометражни филми " Анимация за възрастни ", в събота филмът от 12 ч. е за дребните - " Дребосъците - Мима и Лиза - Семейство Уебстър ". Историята е на двама братя и техните завършения, които постоянно ги въвличат в сложни и занимателни обстановки. Следва Fair Play от 2014 година - действието се развива в Чехословакия през 80-те години на 20-и век, Анна се пробва да покрие квалификационния норматив за присъединяване в олимипийските игри. Майка й, страхуваща се, че тя ще се класира на олимпийските игри и ще емигрира, й дава допинг без нейното познание. Пълната стратегия е на уеб страницата www.g8cinema.com. В " Културен център Г8 "

11.11
The Cactus Run . Маратонът се организира за седми път на хълмовете край ез. " Панчарево ". То е част от веригата за любителско тичане в пресечена околност RunBG Trail Series. Има няколко надпревари: 21 км, 14 км и 7 км. А дистанциите за деца са 1000 м. Получаване на стартови номера в деня на старта от 9.00 до 10.30 ч. и магазин Running Zone (в дните преди състезанието). Началото е 11 ч.

12.11
Нежна е нощта.
За пръв път на българска сцена ще излезе Рой Айерс – музикантът, прочут с джаз, фънк и соул звученето си. Определян е като основна фигура в ейсид джаза, извънредно виртуозен вибрафонист, вокалист, той още е композитор и продуцент. Негово осъществяване се съдържа в мултиплатинения албум на Уитни Хюстън от 1988, както и в песента Take A Look в незабравимия Jazzmatazz на Guru от 1993. В Sofia Live Club, начало 20 ч., вход 40 лева

14.11
Билки и фермерски храни
. Това е първото " билково " издание на фермерския фестивал пред Министерството на земеделието. Основните демонстрации и дегустации са постоянно в 12 часа в огромната шатра при започване на пазара. Наред с продукцията на дребни ферми ще се продават билки и ще бъде показано по какъв начин се употребяват, като да вземем за пример рачел с индрише. Пред Министерството на земеделието, от 10.30 до 18.30 ч.

14.11
Високо, високо, високо
. Представяне на книгата на катерачката Елица Павлова " Планката и болтът " – подобаваща освен за катерачи, само че и всички фенове на планината. Истории с комизъм за хората и маршрутите, за изгодите от катеренето, за свръзките и катерачните илюзии. За алпинизма, разредения въздух и пухкавия сняг на непокоряван връх. Свежо допълнение са карикатурите на Анна Филипова. В " Перото " от 18.30 ч.

Илюстрация
От изложбата на Артър Нюман

Увеличаване

От изложбата на Артър Нюман

Смаляване

до 9.12
В естествена среда.
Първата галерия на един от най-известните американски фотографи Арнолд Нюман в България ще покаже 55 негови истински произведения. Той е модернист в снимането на портрети – прави по този начин наречените фотопортрети в интериор, изкарва моделите си от студиото. Едни от най-известните му са: Стравински край рояла, Шагал пред своя картина, Кенеди пред Белия дом. Нюман е снимал още Пикасо, Дали, Мондриан, Миро, Джордж Брак, Макс Ернст, Ман Рей, Артър Милър, Алфред Круп, Айн Ранд, Мерилин Монро и други В Софийската градска художествена изложба.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Основателно подозрение. Криминален трилър с Доминик Милър и Самюъл Джаксън от Питър Хоуит, другояче режисьор на комедии като " Джони Инглиш " и " Правилата на привличането ". По Българска национална телевизия 3 от 22 ч.
Най-великият шоумен. Хю Джакман, Зак Ефрон и Мишел Уилямс вземат участие в мюзикъла, който споделя за живота и кариерата на живелия в края на XIX век П. Т. Барнъм, един от първите огромни мениджъри в шоубизнеса. Филмът е режисьорски дебют за Майкъл Грийси, преди този момент работил най-много в региона на образните резултати. На 11 ноември от 21 ч. по HBO.

Могъщите реки на Джереми Уайд. Документален сериал на английския откривател и академик Джереми Уайд, който в границите на шест едночасови епизода ще опише за екологичните промени в някои от най-известните реки и животинския свят в тях. От 11 ноември в 16:30 ч. по Viasat Nature.
Десетилетията: Ремикс. Проследяване на политическите и публичните събития през обособените десетилетия на ХХ век. Първият епизод ще опише за тима по хокей на Съединени американски щати, който печели олимпийското злато след победа над Съюз на съветските социалистически републики в полуфиналите – дуел, зареден с доста политическо напрежение. На 14 ноември от 21:05 ч. по National Geographic.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР