Есенно-зимният период е времето, в което се налага да изчистим

...
Есенно-зимният период е времето, в което се налага да изчистим
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако приемем лекарство с изтекъл срок на годност

Есенно-зимният интервал е времето, в което се постанова да почистим прахта от шкафа с медикаменти и да прегледаме запасите си от подобаващи за сезона лекарства. И доста допустимо е да се наложи да изхвърлим някои хапчета - тези, на които срокът на валидност към този момент е изминал.
 6 медикаменти, които не би трябвало да смесваме с млечни артикули
6 медикаменти, които не би трябвало да смесваме с млечни артикули

Причината е основателна

Експертите обаче настояват, че в краен случай човек може да одобри лекарство за простуда или грип с изминал период на валидност, с цел да облекчи признаците си. Те просто няма да са толкоз ефикасни.

Колкото обаче до характерни , изписани с рецепта, те могат да бъдат нездравословни и даже токсични за човешкия организъм след приключване на периода им, посочен върху опаковката. А фактори като възрастта на индивида и метода на предпазване в допълнение могат да създадат приемането на медикаменти с изминал период на валидност още по-рисковано.
 Снимка 638204

Видът на самото здравно произведение също е от голяма важност. По-безопасни са таблетките и капсулите , т.е. всичко, което е компресирано под формата на изсъхнал прахуляк, съгласно мнението на експертите по фармация, представени от.

Към тези обаче, които са в течна форма - като капки за очи, уши, спрейове за нос и сиропи за кашлица - не трябва да се протяга ръка след дата за валидност, тъй като имат податливост да развиват бактерии. Продукти, съдържащи аспирин, също могат да бъдат рискови, защото това лекарство е склонно да се разгражда.

Но без значение от консистенцията на медикамента, да го приемем много след посочения период (над три-четири месеца), може да бъде рисковано. В най-хубавия случай той може въобще да не ни помогне, а в най-лошия - да провокира нежелани реакции.
 Снимка 638206

Мястото на предпазване на е още един фактор, който би трябвало да се вземе поради, когато дефинираме тяхната сигурност. Ако се съхраняват погрешно, те могат да станат неефективни още преди приключването на периода им на валидност, настояват специалистите.

Поставянето покрай прозорец и слънчева светлина не е добра концепция. Както и продължителното оставяне в багажника на колата. Защото топлината разгражда съставките на лекарството доста по-бързо. Същото важи и за съхраняването в банята.
 Аспиринът, превантивните му дейности против сърдечни болести и новите изказвания на експертите
Има ли смисъл в ежедневния банкет на аспирин

Новите изказвания на експертите

Важно е и да изхвърляме вярно медикаментите , които към този момент не са ни нужни. Добре е да ги върнем на профилираните за задачата места. Ако нямаме тази опция, може просто да ги изхвърлим. Но добре е това да става в елементарния резервоар за отпадък и никога в мивката или тоалетната - с цел да не попаднат във водния поток.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР