Есенен форум “Световно образованиеще се проведе от 10.00 до 17.00

...
Есенен форум “Световно образованиеще се проведе от 10.00 до 17.00
Коментари Харесай

Варна е в топ 3 по заминаващи в чужбина студенти

Есенен конгрес “Световно обучение ”ще се организира от 10.00 до 17.00 часа през днешния ден в хотел “Галерия Графит ” във Варна.

По време на събитието ще има обособени зони за съвещания за следване в Германия, Австрия, Нидерландия и Италия. Специални консултантски маси ще има и за стратегии по британски език, курсове за подготовка за следване в чужбина, както и за приблизително обучение в чужбина.

В началото на новата академична година се регистрират с 6% повече записани студенти в университети в чужбина по отношение на миналата, оповестиха от просветителния съветник “Интеграл ”. Сред заминаващите най-вече са от София – 57%, следвани от Варна и Бургас с по 10%.

Нидерландия, Англия и Белгия са топ три дестинациите за следване в чужбина, желани от кандидат-студентите. На 4. и 5. място се подреждат Австрия и Швеция.

51% от актуалните първокурсници в народен мащаб са избрали Нидерландия. Университетът по приложни науки във Фонтис, Техническият университет в Айндховен и Университетът по приложни науки в Хага са трите най-предпочитани образователни заведения там. След първите три в топ 10 на дестинациите се подреждат Белгия, Германия, България, Франция, Австрия, Швеция, Гърция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР