ЕС възнамерява да започне преговори за закупуване на руската ваксина

...
ЕС възнамерява да започне преговори за закупуване на руската ваксина
Коментари Харесай

ЕС обмисля да започне преговори за „Спутник V”

ЕС има намерение да стартира договаряния за закупуване на съветската ваксина „ Спутник V”, с цел да осъществя програмата по имунизация на европейските жители, осведоми ТАСС, като цитира „ Ройтерс “.

Евросъюзът се насочва към съветския препарат против вируса, до момента в който се пробва да възвърне напъните си за имунизиране на своите 450 милиона души, оповестиха дипломатически и публични източници от Европейски Съюз пред „ Ройтерс “, съобщи bTV.

Представител на Европейски Съюз, който договаря с производителите на ваксини от името на блока, съобщи, че държавните управления на Европейски Съюз обмислят да стартират договаряния с разработчиците на „ Спутник V”. За да се случи това, е належащо да се получат претенции от четири страни. Унгария и Словакия към този момент са закупили съветската ваксина, Чехия е заинтригувана, а представителят на Европейски Съюз съобщи, че Италия обмисля да употребява най-големия биореактор за произвеждане на ваксини в страната в цех покрай Рим, с цел да създава „ Спутник V”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР