ЕС ще втвърди позицията си по търговските преговори по Брекзит,

...
ЕС ще втвърди позицията си по търговските преговори по Брекзит,
Коментари Харесай

ЕС ще втвърди позициите си по Брекзит срещу „гангстера“ Великобритания

ЕС ще втвърди позицията си по комерсиалните договаряния по Брекзит, откакто Лондон съобщи, че ще заплати сметката по развода единствено, в случай че получи договорка, споделиха европейските парламентаристи във вторник.

Ги Верхофстад, координатор по Брекзит на Европейския парламент, съобщи, че водачите на Европейски Съюз на срещата тази седмица в този момент упорстват изискванията за бракоразвод да са правно обвързващи.
Той осъди " неприемливите " мнения на английския министър Дейвид Дейвис, който сподели, че договорката е подпечатала споразуменията и че откритите диалози за бъдещи връзки са " декларация за желание ", а не " влезнали в законна мощ ".
" Видях сгъстяване на позицията на съвета (лидерите на ЕС) и ще има сгъстяване на позицията на Народното събрание ", който ще гласоподава в сряда по напредването на Брекзит ", сподели Верхофстад пред кореспонденти в Народното събрание в Страсбург, Франция.

" Ясно е, че Европейският съвет ще бъде по-строг в този момент, казвайки... желаеме тези задължения да бъдат преведени в правни текстове, преди да реализираме прогрес във втората фаза ".

Верхофстад добави, че мненията на Дейвис са " лична цел ", която " подкопава доверието, което е належащо при такива договаряния ".

Европейският парламент добави две промени към резолюцията, която ще гласоподава в сряда, занимаващи се с мненията на Дейвис.

Насоките за водене на договарянията на Европейски Съюз, които националните водачи би трябвало да одобряват в петък в Брюксел, в това време демонстрират, че договарянията във втората фаза могат да стартират едвам откакто уговорките за развода бъдат " преведени правилно от юридически език ", съгласно план, стигнал до Агенция Франс Прес.
Лидерите на Европейски Съюз ще кажат също, че договарянията по търговията няма да стартират до март, с цел да дадат на английското държавно управление време да даде " по-голяма изясненост " за това, което желае от бъдещите връзки.

Филип Ламбер, представител на Зелената група в ръководещата група по Брекзит на Европейския парламент, сподели, че методът на Англия ще навреди на опитите на Лондон да реализира комерсиално съглашение след Брекзит с други страни, да вземем за пример Австралия.

" Как може Англия да бъде взета насериозно в международен мащаб, в случай че се държи като разбойник в интернационалните си връзки? ", сподели Ламбер../БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР