ЕС ще увеличи тази година значително военната си помощ за

...
ЕС ще увеличи тази година значително военната си помощ за
Коментари Харесай

ЕС ще увеличи значително военната си помощ за Молдова

ЕС ще усили тази година доста военната си помощ за Молдова.

Това разгласи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел по време на посещаване в Кишинев. Той увери президента Мая Санду, че може да разчита на цялостната поддръжка на Брюксел за гарантирането на стабилността, сигурността и териториалната целокупност на страната.

Молдова е подготвена за " песимистични сюжети ", само че не вижда непосредствена опасност от вълнения, макар провокациите на проруските сепаратисти през последните дни, уточни молдовската президентка.

Освен войната в Украйна, Шарл Мишел и Мая Санду разискаха и присъединението на Молдова към Евросъюза.

" Днес обсъдихме по какъв начин можем да предоставим повече военна помощ и военно съоръжение за Молдова. Не мога, несъмнено, да посоча елементи. Второ, за нас е доста значимо да избегнем всякаква ескалация. Не мисля, че е доста мъдро или интелигентно да се вършат провокативни изказвания за обстановката в Молдова или Приднестровието. Желаем да предотвратим произшествия. Искаме да подкрепим напъните за поддържането на непоклатимост, доколкото е допустимо. Да подкрепим устойчивостта на Молдова, сигурността и стабилността в страната ", сподели Шарл Мишел.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР