ЕС ще съкрати доставките на петрол от Русия до края

...
ЕС ще съкрати доставките на петрол от Русия до края
Коментари Харесай

Макрон: ЕС ще намали с 92% вноса на руски петрол до края на 2022 г.

ЕС ще редуцира доставките на нефт от Русия до края на годината с 92 %. Това разгласи френският президент Еманюел Макрон след срещата на върха на съюза в Брюксел, оповестяват френските електронни издания,. А немският канцлер Олаф Шолц е споделил, че до края на годината Германия ще стане самостоятелна от вноса на съветски нефт.

Според Шолц Германия е постигнала съглашение с Гърция да й достави бойни машини на пехотата. В подмяна на това държавното управление в Атина ще съобщи оръжия от руско време на Украйна. Шолц не заяви повече детайлности, само че сподели, че министерствата на защитата на двете страни ще работят по детайлите и бързо ще приложат постигнатото съглашение.

Макрон не изключи опцията за въвеждане на повече наказания против Русия, които да последват шестия европейски пакет от наказания. Той съобщи, че се надява в идващите дни и седмици да бъде реализирано съглашение с Русия, което да разреши повече експорт на храни от Украйна. По думите му, неотдавнашните диалози сред съветския и турския президент в тази тенденция са довели до „ позитивни изводи “. Френският президент заяви, че е предложил на Путин да се гласоподава резолюция на Организация на обединените нации за повдигане на съветската обсада на пристанището в Одеса. Така ще стане възможен износът на украинско зърно, което е блокирано там, съобщи Франс прес.

Италианският министър председател Марио Драги съобщи след края на срещата на върха, че е удовлетворен от резултатите, реализирани на нея, съобщи АНСА. Той добави, че Италия е удовлетворена, че е постигнала победа по отношение на тавана на цената на силата и че Европейска комисия публично е получила мандат да изследва дали такова нещо е допустимо да се приложи.

Полският министър председател Матеуш Моравецки пък сподели, че Европейски Съюз отчасти ще компенсира Полша поради оръжейни доставки за Украйна, съобщи ТАСС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР