ЕС ще отпусне средства за защита на своята подводна кабелна

...
ЕС ще отпусне средства за защита на своята подводна кабелна
Коментари Харесай

ЕС е загрижен за безопасността на подводните си интернет кабели и ще инвестира в сигурността им

Европейски Съюз ще отпусне средства за отбрана на своята подводна кабелна мрежа, като вземе поради предложенията, направени от Европейската комисия. Datacenter Dynamics оповестява, че последната е създала ограничения за възстановяване на надеждността на районната кабелна инфраструктура.

Планът включва ограничения за отбрана на кабелите на Европейски Съюз или на кабелните планове в границите на зоната от европейски интерес (CPEI). Препоръките на Комисията предизвикват развиването или забележителното възстановяване на подводната инфраструктура на CPEI в сходство с правото на Европейски Съюз. Според статистическите данни подводните кабелни мрежи придвижват 97% от интернационалния интернет трафик. Поради този факт доста страни регистрират високия риск от щета на съответната инфраструктура или вероятен бойкот.

CPEI се отнася за планове, изпълнявани от националните държавни управления взаимно с частни вложители. Европейската комисия предлага основаването на експертна група, която да дефинира кои планове са стратегически най-важни за Европа и по какъв начин те могат да бъдат усъвършенствани и предпазени. Препоръките на Комисията включват ограничения, които да подсигуряват, че инфраструктурните оператори дават отговор на най-строгите стандарти за сигурност. Включително на военни стандарти, когато е належащо. Средствата биха могли да бъдат отпуснати от съществуващите стратегии на Европейски Съюз, като да вземем за пример Европейската капиталова банка. Все отново и частния бизнес също ще има опция да се включи.

В обособен отчет на Euractiv се предлага Европейски Съюз да забрани съдействието с „ високорискови снабдители “ при полагането на нови подводни кабели. Това би могло да включва китайски софтуерни колоси като Huawei и ZTE, които биха могли да бъдат обект на забрани и ограничавания. Наред с други европейски страни, Обединеното кралство и Норвегия към този момент са загрижени за отбраната на подводните интернет кабели и енергийната инфраструктура.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР