ЕС ще ореже със 75% първоначално планираната за 2020 г.

...
ЕС ще ореже със 75% първоначално планираната за 2020 г.
Коментари Харесай

ЕС реже 75% от помощта за Турция за присъединяване

ЕС ще ореже със 75% в началото плануваната за 2020 година предприсъединителната помощ за Турция поради газовия спор в Средиземноморието и военната атака на Анкара в Сирия, съобщи БНР.

Съкращенията не засягат заплащанията, които Европейският съюз прави към Турция по силата на съглашението за бежанците, съобщават вестници, които са част от немската медийна група „ Функе ". Те се базират на писмо до Европейския парламент от висшия представител по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Според Европейската комисия Турция ще получи единствено 168 милиона евро като предприсъединителна помощ. От тази сума 150 милиона евро са предопределени за подсилване на демокрацията и върховенството на закона, а останалите 18 милиона евро - за развиване на селските региони.

Борел оправда съкращенията, като уточни нерегламентираните сондажи на газ от Турция край крайбрежията на Кипър и военната интервенция на Турция в Североизточна Сирия, която стартира през октомври.

Предприсъединителната помощ на Европейски Съюз има за цел да подкрепи страните кандидатки в процеса на промени и да усъвършенства тяхната конкурентоспособност. Преговорите за присъединение на Турция към Европейски Съюз обаче са прекратени от години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР