ЕС изключи седем руски банки от глобалната мрежа SWIFT, засилвайки

...
ЕС изключи седем руски банки от глобалната мрежа SWIFT, засилвайки
Коментари Харесай

ЕС изключва 7 руски банки от SWIFT в рамките на санкциите

ЕС изключи седем съветски банки от световната мрежа SWIFT, засилвайки глобите поради войната на Москва в Украйна.

Банките, които бяха неотложно изключени от предпазената мрежа за междубанкови известия, която разрешава осъществяването на преводи, са вторият по величина съветски заемодател ВТБ, Банк Откритие, Новкомбанк, Промсвязбанк, Банка Русия, Совкомбанк и Внешекономбанк, излиза наяве от формалното известие на Европейски Съюз.

Включването им в листата е последният пакет от координирани наказания против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, което продължава към този момент седми ден.

„ Със скоростта на светлината Европейският съюз одобри три пакета от тежки наказания против финансовата система на Русия, нейните високотехнологични промишлености и корумпирания ѝ хайлайф ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Това е най-големият пакет от наказания в историята на Европейски Съюз. Днешното решение за изключване на основни съветски банки от мрежата SWIFT ще изпрати още един доста явен сигнал към Путин и Кремъл. “, добави тя.

В листата не попадат имената на две огромни съветски банки - Сбербанк и Газпромбанк, които са останали свързани със SWIFT, с цел да могат страните от Европейски Съюз да заплащат за доставките на съветски газ и нефт.

Високопоставен чиновник на Европейски Съюз обаче съобщи, че описът ще бъде „ непрестанно обновен “.

Той добави, че с натрупването на по-ранни наказания от страна на сътрудниците от Г-7 „ малко над 80 % от (руската) банкова система е обект на някакви наказания “.

Те включват възбраната за присъединяване в SWIFT, замразяването на активи и финансовите наказания, наложени от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия.

Служителят съобщи, че Швейцария - огромен финансов център, който не е в Европейски Съюз, е оповестила, че ще последва образеца на всички ограничения на блока.

Длъжностното лице добави, че Европейски Съюз не разрешава също всевъзможни нови вложения на Европейски Съюз в Руския фонд за директни вложения и доставката на евробанкноти на който и да било в Русия - с изключение на за персонална приложимост или заради някакви дипломатически аргументи, с цел да предотврати заобикалянето на възбраната на SWIFT.

Неминуемо изключването на някои съветски банки от системата SWIFT, която разрешава бързи и сигурни трансгранични преводи, ще „ засегне “ Европейски Съюз и западните страни, само че „ това се схваща и приема “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР