ЕС е уведомил Световната търговска организация (СТО) за възможността да

...
ЕС е уведомил Световната търговска организация (СТО) за възможността да
Коментари Харесай

EС се готви да въведе ответни мита срещу САЩ

ЕС е уведомил Световната комерсиална организация (СТО) за опцията да вкара ответни мита върху металургичната продукция на Съединени американски щати в размер до 25 % от 20 юни. Това се показва в разпореждане на Европейската комисия, оповестено през днешния ден в формалния вестник на Европейски Съюз, осведоми ТАСС.

Като втори стадий, EС си резервира правото от март 2021 година да вкара мита в размер 10 %, 25 %, 35 % или 50 %, се показва в известието.

В приложението към това разпореждане са изброени над 300 кодови обозначения на разнообразни групи металургични артикули, които могат да попаднат в обсега на европейските мита.

През март тази година Съединени американски щати вкараха мито върху вносната стомана и алуминий - надлежно 25 % и 10 %, само че страните от Европейски Съюз имат пролонгация до 1 юни. В момента Европейски Съюз договаря за изключването на блока от митата на Съединени американски щати за безграничен интервал.

По-рано Европейската комисия предизвести, че редом с воденето на комерсиалните договаряния със Съединени американски щати ще приготвя както съразмерен, по този начин и несъразмерен отговор на митата против страните от Европейски Съюз.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР