EС да увеличи целите си за постигане на енергия от

...
EС да увеличи целите си за постигане на енергия от
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: EС да увеличи целите си за възобновяема енергия на 45 на сто

EС да усили задачите си за реализиране на сила от възобновими източници от 40 на 45 на 100 следващата година - това е предлагането на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. То е част от общата тактика за самостоятелност от съветските горива RЕpower EU.

" Можем да сменяем съветските изкопаеми горива по три метода - като спестяваме сила, диверсифицираме вноса на енергоизточниците и ускоряваме прехода към възобновими източници ", акцентира Фон дер Лайен:


" Да стартираме с най-важното - спестяването на сила. Това е най-бързият и на ниска цена метод за оправянето с актуалната енергийна рецесия. Затова ще увеличим нашите цели за енергийна успеваемост за 2030 година от 9 на 13 на 100. След това е на ход всеобщото вложение във възобновими източници, което е най-голямата задача. Ние усилваме задачите си за 2030 година от 40 на 45 на 100 реализиране на възобновима сила ".

В тактиката се предлага комерсиалните и публични здания да бъдат задължени да имат покриви със слънчеви акумулатори до 2025 година, а новопостроените жилищни здания - до 2029 година.

За  тактиката са планувани до 300 милиарда евро, от които 72 милиарда безплатни средства, а 225 милиарда - заеми. Около 10 милиарда ще бъдат ориентирани за закупуване на газ и полутечен газ, а до 2 милиарда за инфраструктура за петрол, с цел да се спрат доставките от Русия. Останалата част ще се употребява за ускорение на прехода към чиста сила, сподели председателката на Комисията.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР