ЕС да повиши и централизира надзора върху прилагането на санкциите

...
ЕС да повиши и централизира надзора върху прилагането на санкциите
Коментари Харесай

ЕП иска още мерки против заобикалянето на санкциите срещу Русия

ЕС да увеличи и централизира надзора върху използването на глобите против Русия и да създаде способи за следене на случаите на заобикалянето им.

За това приканиха евродепутатите в резолюция, призната през днешния ден на пленарна сесия в Брюксел. Тя бе призната с повдигане на ръка, без поименно гласоподаване.

Те упорстват по-специално Европейски Съюз да ускори съгласуваното използване на съществуващите наказания върху износа на съветски нефт, да затвори по-ефективно европейския пазар за съветски изкопаеми горива и да наложи наказания на всички огромни съветски петролни компании, „ Газпромбанк “, техните дъщерни сдружения, както и на техните управителни препоръки.

Часове преди вота изданието „ Политико “, считано за официоз на Европейската комисия, разгласява следствие, съгласно което България посредством дерогацията за вноса на съветски нефт помогнала на Кремъл да натрупа облага от близо 1 милиард евро. Според публикацията импортираният от Русия нефт бил преработван в бургаската рафинерия на „ Лукойл “, след което бил изнасян в чужбина, в това число в страни от Европейски Съюз.

Европейски Съюз остава един от най-големите купувачи на изкопаеми горива от Русия с вноса на газ по тръбопроводи и на полутечен газ, както и с разнообразни изключения от възбраната за импорт на съветски недопечен нефт и петролни артикули, се показва в документа. Едно от тези изключения е направено за България.

Европа би трябвало да работи дружно със страните от Г-7 за доста намаление на тавана на цените на съветския нефт, за налагане на цялостна възбрана на вноса на съветски газ, както и на вноса на горива и други петролни артикули от страни отвън Европейски Съюз, в случай че тези артикули са създадени с съветски нефт, се споделя още в резолюцията. Европейският парламент чака Европейски Съюз да забрани транспорта на съветски нефт и износа на полутечен газ през територията си, както и да вкара тавани на цените и размера на вноса на съветски и беларуски торове.

Екологичен потенциал показва паника поради съществуващите благоприятни условия за заобикаляне на наложените от Европейски Съюз наказания против Русия поради войната в Украйна. Според евродепутатите липсва вярно използване на ограничаващите ограничения, ориентирани към стратегическо намаляване на съветската стопанска система и опциите за произвеждане и за водене на война. Сред посочените случаи на заобикаляне на глобите са опциите за превъзмогване на тавана на цените на петрола, като е даден образец с вноса на петролни артикули от страни като Индия.

Освен това елементи, създадени в западни страни, доближават до Русия през страни като Китай, Турция, Обединените арабски емирства, Казахстан, Киргизстан и Сърбия. Евродепутатите са загрижени поради продължаващата търговия със артикули от санкционните описи сред Европейски Съюз и Русия, както и от вероятната продажба от Азербайджан в Европейски Съюз на съветски газ.

Евродепутатите чакат Комисията и страните от Европейски Съюз (Съветът) да разширят глобите, с цел да включват цялостната възбрана за търговия и шлифоване на диаманти с генезис от Русия или реекспортирани от Русия за Европейски Съюз. Според тях Съюзат би трябвало да изследва законови пътища за лишаване на запорирано съветско имущество и за потреблението му за възобновяване на Украйна.

Забраната за диамантите е част от 12-ия пакет наказания против Русия, който се чака да бъде утвърден в околните дни. Така съобщи предходната седмица ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР