Ердоган и Алексей Милер, ръководител на руския енергиен гигант Газпром,

...
Ердоган и Алексей Милер, ръководител на руския енергиен гигант Газпром,
Коментари Харесай

Шефът на ”Газпром” и Реджеп Ердоган обсъдиха турския газов хъб и доставките на руски газ

Ердоган и Алексей Милер, началник на съветския енергиен колос " Газпром ", разискаха на среща в Истанбул плана за построяването на нов газов хъб в Турция и доставките на съветски газ.

Путин за първи път предложи основаването на газов хъб в Турция през октомври като средство за пренасочване на доставките от развалените тръбопроводи " Северен поток " и изнасянето им на европейския пазар - концепция, която Ердоган поддържа.

Путин нееднократно е заявявал, че газовият хъб може да бъде основан в Турция относително бързо, като предвижда, че на сходен пазар ще се появят доста европейски клиенти, написа БНР.

По-рано Ердоган съобщи, че съветските и турските енергийни служби ще работят дружно, с цел да дефинират най-хубавото място за евентуалния газоразпределителен център, като добави, че районът Тракия в Турция, граничещ с Гърция и България, наподобява е най-хубавото място.

В Турция се намират седем интернационалните газопровода, а един от методите, по които съветският газ доближава до Европа, е посредством двойния газопровод TurkStream. С общ потенциал от 31,5 милиарда кубически метра (млрд. куб. м), всяка линия има годишен потенциал от 15,75 милиарда куб. м.

Европейският съюз, който до момента осигуряваше към 40 % от потребностите си от газ от Русия, се стреми да се откъсне от съветската сила след нашествието на Москва в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР