Ердоган: Действията на Русия противоречат на международното право Турция смята

...
Ердоган: Действията на Русия противоречат на международното право Турция смята
Коментари Харесай

По съседски: Реакции на Балканите по конфликта в Украйна



Ердоган: Действията на Русия опонират на интернационалното право




Турция счита за неприемлива военната интервенция на Русия против Украйна. Това съобщи президентът Реджеп Ердоган на среща с делегация на Международния съюз на демократите в Анкара и дефинира дейностите на Русия като „ стъпка, противоречаща на нормите на интернационалното право “, съобщи Анадолската организация. Той прикани Русия и Украйна да решат несъгласията между тях по пътя на разговора, като в това време акцентира, че страната му поддържа битката на Украйна за отбрана на териториалната си целокупност.

Междувременно турски транспортен съд беше ударен от бомба край крайбрежията на град Одеса. За това заяви cnn turk, акцентирайки, че при случая няма потърпевши хора, а корабът е траял плаването си към Румъния.

Руската военна експанзия в Украйна сплоти румънския парламент




Всички парламентарни партии в Румъния - от ръководещата коалиция и от опозицията, осъдиха военната експанзия на Русия в Украйна. Властите в североизточния окръг Сучава към този момент са подготвени да одобряват и настанят неколкостотин бежанци от Украйна, в случай че се наложи, като броят на местата може да бъде повишен до хиляди според от обстановката на терен, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на организация Аджерпрес. Радио Румъния оповестява, че румънската диаспора на територията на Украйна е над 400 000 души, множеството от които са съсредоточени в Бесарабия, а след това предадени на Украйна през 1991 година след разпада на Съветския съюз.

Външното министерство в Скопие светна в цветовете на украинското знаме




24 февруари е печален ден за Украйна и тъмен ден за Европа. Нападайки Украйна, Кремъл още веднъж жестоко наруши интернационалното право, с което донесе премеждия на непосредствените си съседи и наруши суверенитета и границите на Украйна. Тези дейности сложиха под въпрос мирния ред на нашия континент. Войната и огънят не са смешка, а потреблението на мощ и насила няма място в 21-ви век, написа във Facebook македонският външен министър Буяр Османи, представен от Българска телеграфна агенция. Министерството на външните работи в Скопие светна в цветовете на украинското знаме в символ на поддръжка и взаимност с Украйна.

Гърция изиска европейски ограничения в енергетиката поради Украйна




Гърция е поискала незабавно привикване на Съвета на Европейски Съюз по енергетика, оповестява гръцката организация АНА-МПА. Целта е да се обсъдят ограничения за справяне с високите цени в енергийния бранш след събитията в Украйна. Призивът на Гърция е подсилен и от България и Румъния, съобщи Българска телеграфна агенция.

В писмо до министъра на екологичния преход на Франция Барбара Помпили и комисаря по енергетика Карди Симсън, министърът на околната среда и енергетиката на Гърция Костас Скрекас показва, че актуалната рецесия изисква координирани дейности на европейско равнище за отбрана на европейските жители и стопанските системи на страните членки.

Кипър е смутен за туризма си поради рецесията Украйна-Русия




Кипър се притеснява, че задълбочаващата се рецесия в връзките сред Украйна и Русия ще се отрази отрицателно върху туристическия бранш на острова, заяви БГНЕС. Кипърският туризъм търпи съществени последствия в резултат на продължаващата трета година пандемия от Covid-19. Секторът разчита доста на съветските туристи, а съветският пазар е вторият по величина за кип
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР