Епохата на уличните телефонни автомати в Ню Йорк приключи(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Демонтираха последния уличен телефон в Ню Йорк


Епохата на уличните телефонни автомати в Ню Йорк завърши
(снимка: CC0 Public Domain)

Събитие в Ню Йорк бележи края на цяла ера –  последният махленски телефон в града беше демонтиран и отиде в музея. По-рано телефонните кабини се считаха за един от знаците на града, само че повсеместното разпространяване на мобилните връзки последователно ги направи ненужни.
още по темата
Програмата за подмяна на паметните телефонни автомати стартира през 2014 година при кмета Бил де Блазио. Тогава управата на мегаполиса разгласи, че приема оферти за модернизиране на услугата.

Властите избраха CityBridge да създаде и поддържа киоските LinkNYC, които оферират услуги като телефонни диалози, Wi-Fi и зареждане на джаджи. През 2015 година стартира замяната на телефонните автомати с високотехнологични павилиони. Сега в Ню Йорк има към 2000 киоска LinkNYC.

„ Точно както преминахме от коне и каруци към коли и от коли към самолети, цифровата еволюция докара до прекосяване от телефонни автомати към високоскоростни Wi-Fi киоски, с цел да отговорим на търсенето на нашите бързо изменящи се потребности в ежедневната връзка ”, разяснява смяната представител на градските управляващи, представен от CNBC.

Последният телефонен автомат ще бъде изложен в Музея на град Ню Йорк като част от галерия, отдадена на живота в мегаполиса преди настъпването на компютърната епоха.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР