Епидемиологът от Световната здравна организация Ричард Пийбоди призова светът да

...
Епидемиологът от Световната здравна организация Ричард Пийбоди призова светът да
Коментари Харесай

СЗО: Светът трябва да се подготви за евентуална пандемия от птичи грип

Епидемиологът от Световната здравна организация Ричард Пийбоди прикани светът да се приготви за опцията вирусът на птичия грип да се предава сред хората, което може да докара до нова пандемия, съобщи ТАСС, като цитира изявление на експерта за испанското издание " Ел паис ".

" Трябва да сме на първа линия, с цел да понижим риска от предаване на болестта от птица на човек ", сподели специалистът. " Има опасения, че той може да придобие дарба да се популяризира от човек на човек по резистентен метод и да провокира нова пандемия ". Според Пийбоди " би трябвало да се подготвим за това ".

" Научната общественост проучва генетичната поредност на тези вируси, с цел да ги следи, както и да създаде ваксини, ако са нужни ", добави той.

На 26 февруари СЗО заяви, че от 2003 година до 25 февруари т. година в 23 страни по света са регистрирани 873 души, инфектирани с грип А (H5N1), както и 458 смъртни случая.

Птичият грип е постоянно срещан при пернатите, само че от време на време се предава и на хората. Това е респираторно заболяване със признаци, сходни на тези на елементарна простуда. В риск са децата и възрастните хора, както и страдащите от хронични болести, оповестява Нова телевизия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР