Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха

...
Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха
Коментари Харесай

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас

Епидемичен гърмеж от COVID-19 на транспортен съд на пристанище Бургас установяваха здравните управляващи. Първият болен е с недоволства от 7 юли – изнемощялост, кашлица, температура.

На 14 юли лицето е превозено до УМБАЛ-Бургас за проучване и обзор, като му е изработен бърз антигенен тест за COVID-19, който е с позитивен резултат. Той е приет в болница в инфекциозно поделение на лечебното заведение.

На 15 юли е проведено пробонабиране на останалите 19 лица от екипажа на кораба с PCR проби. 11 души от личния състав са с позитивен резултат. Издадени са наставления за изолираност на същите на кораба за период от 14 дни. Общото им положение се наблюдава всекидневно. Три от позитивните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без недоволства.
На 18 юли приетото в болница лице от екипажа е приведено в ОАИЛ на УМБАЛ-Бургас, като на идващия ден е умряло. На 19 юли друго лице от екипажа с позитивен резултат за COVID-19 е със затруднено дишане и влошено общо положение. След обзор също е прието в болница в болничното заведение в Бургас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР