Ентусиасти от столичния квартал Изток“ дават пример на всички нас.

...
Ентусиасти от столичния квартал Изток“ дават пример на всички нас.
Коментари Харесай

За пример! Бригада от млади хора почиства градинки и площадки в София

Ентусиасти от столичния квартал „ Изток “ дават образец на всички нас. От няколко седмици група доброволци се събират с принадлежности и чували, с цел да разчистват и разкрасяват занемарените площадки сред блоковете.

Автор на концепцията е Виктор, а скоро към него бързо се причисляват и други съкварталци. „ Бригадата пораства непрекъснато, започнахме десетина индивида “ – споделя Виктор. Впоследствие доброволците се нараснали и имало даже миг, в който се събрали петдесетина души.

Еко запалянковците към този момент имат 5 почистени градинки, като разкриват, че най-вече откриват захвърлени фасове. В самото начало събирали по над 100 чувала от градинка, само че към този момент си наемат малко камионче, в което изсипват чувалите, с цел да може след това да ги употребяват отново.

Но Виктор и компания не се занимават единствено с изхвърляне на боклуците. Те също по този начин подрязват храстите, боядисват пейките и детските уреди, в случай че има потребност. „ Купуваме си багра, боядисваме. На някои места се постанова да възстановим дъските… по пейки, по катерушки… “ – изяснява Виктор.

Специално за цялата акция участниците в нея са си създали и специфични тениски, на които написа „ Бъди общественополезен “. „ За да покажем на всеки един, че може да се включи към нас и да бъде общественополезен “ – разкрива един от участниците в плана Мартин.

„ Миналата седмица, още в неделя, вечерта тук имаше деца. Това не е било от години “ – споделя за една от градинките млада майка от квартал „ Изток “.

Мисията на бригадата е да почистят допустимо най-вече места и да заразят със своя образец и другите квартали. Надяваме се, че повече хора ще последват положителния им образец.

Източник: Преди обед

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР