Енио Мориконе, един от най-великите композитори в историята на киното,

...
Енио Мориконе, един от най-великите композитори в историята на киното,
Коментари Харесай

Почина Енио Мориконе, един от най-големите филмови композитори

Енио Мориконе, един от най-великите композитори в историята на киното, е  починал на 91-годишна възраст в римска клиника, оповестява La Republica. Преди няколко дни носителят на два Оскара за кино музика е претърпял случай и е получи фрактура.

По думите на фамилен другар, Мориконе запазил до последния миг цялостна изясненост на мозъка. Композиторът се сбогувал със брачната половинка си Мария, която е била до него през целия му живот до последния миг и благодарил на децата и внуците за любовта и грижите, с които са го дарили “.

 Мориконе е измежду най-известните създател на кино музика.  Той е написал саундтракове към десетки десетки, в това число „ За шепа долари “, „ Добрият, Лошият и Злият “, „ Имало едно време на Запад “, „ Легенда за пианиста “, „ Професионалиста “, „ Джанго без окови “.

 За музиката на “Омразната осморка ”, режисиран от Куентин Тарантино, композиторът беше награден с “Оскар ” през 2016 година. Първата си Награда на Академията той получи през 2007 година за изключителни заслуги в киното.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР