Енергийният регулатор обсъди предложението природният газ да поскъпне с 13

...
Енергийният регулатор обсъди предложението природният газ да поскъпне с 13
Коментари Харесай

КЕВР обсъди предложението за поскъпване на природния газ с 13%

Енергийният регулатор разиска предлагането природният газ да нарастне с 13 на 100. В плановете са взети поради пазарните цени на синьото гориво към настоящ миг, сподели изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов.

„ Цените на другите възможности на природния газ горива бележат доста покачване, относително 28 % за второто тримесечие на 2021 година по отношение на първото тримесечие. През зимният сезон, когато потреблението в страната е в пъти по високо, „ Булгаргаз “ съумя да предложи цени, които са доста по ниски от цените на европейските газови пазари и тези в района “, сподели той.

„ Това ценово преимущество е изчислено през доставените количества е в подобен размер на 95 милиона лв., което съставлява директна поддръжка за българския консуматор и в изгода за българската промишленост “, добави шефът на „ Булгаргаз “.

Окончателното решение какъв брой ще коства газът ще бъде взето на 1 април, тъй че да бъдат регистрирани и измененията в цените на синьото гориво за последните 10 дни на настоящия месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР