Енергийният министър Теменужка Петкова се надява до края на годината

...
Енергийният министър Теменужка Петкова се надява до края на годината
Коментари Харесай

Петкова пред протестиращи: Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ Марица изток 2 да бъде факт

Енергийният министър Теменужка Петкова се надява до края на годината дерогацията за Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД да бъде реалност. " Правителството стои твърдо зад българските енергетици и поставя всички старания за обезпечаване на безпроблемна работа на комплекса " Марица изток ", е споделила министър Петкова, представена от пресцентъра на ведомството, пред енергетици от КТ " Подкрепа ", които стачкуваха в София в отбрана на работните си места, оповестява Българска телеграфна агенция.
 митинг БГНЕС
Министър Петкова е уверила протестиращите, че никой не би си разрешил да посегне на въглищните централи, които обезпечават 46 на 100 от електрическата енергия в страната, а през зимата този % доближава до 60 на 100. По думите на енергийния министър българската електроенергетика разчита на въглищните централи за естественото си действие.

Тя е срещнала присъстващите и с позицията на държавното управление за идния конгрес в Катовице, Полша, обвързван с климатичните промени. България изрично не поддържа по-амбициозни цели, свързани с въглеродните излъчвания, гласи формалната позиция, утвърдена от Министерския съвет, се напомня в известието.
 митинг БГНЕС-->
Енергийният министър е уведомила присъстващите още, че една четвърт от нужните квоти за работата на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД към този момент са купени, а до 21 декември ще бъдат обезпечени и останалите.

Вчера на митинга на миньори и енергетици в Раднево министър Петкова осведоми присъстващите,  че Министерството на околната среда и водите работи за даване на безсрочна дерогация на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД.  " Това значи, че централата дава отговор на актуалните екологични правила и може да продължи да работи ", разясни енергийният министър. В края на ноември изтича срокът за публично разискване на новите сложни разрешителни, с които се дава дерогацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР