Енергийният министър Росен Христов каза, че в момента действа неговото

...
Енергийният министър Росен Христов каза, че в момента действа неговото
Коментари Харесай

Министър Христов: В момента действа моето писмо за едностранно прекратяване на меморандума с Джемкорп

Енергийният министър Росен Христов сподели, че сега работи неговото писмо за едностранно преустановяване на меморандума с американската компания " Джемкорп ", което ще приключи документа след към 2-3 седмици.

Пред Временната парламентарна комисия за определяне на обстоятелствата, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиард $ с " Джемкорп " от държавното управление на Кирил Петков, Росен Христов съобщи:

" За момента, макар че имаме сериозна индикация от ответните страни, че няма да имат искания, те не са подписали съглашението за преустановяване, т.е. изчакват периода за едностранното преустановяване. И що се отнася за вредите - такива все още няма открити, само че то е, тъй като още не сме завършили цялостната инспекция, в това число и за вреди, породени от приключване на информация, този развой продължава. И защото анализът излиза от нашите пълномощия - на Министерството на енергетиката, сме подали отчет до ДАНС ".

Министър Христов: Дисциплинарка за двама чиновници в МЕ, съхранявали меморандума с " Джемкорп "
Днес депутатите от комисията изслушаха единствено някогашния енергиен министър Александър Николов, само че оповестиха, че не са получили отговори на своите въпроси.

Бившите ръководещи, а в този момент депутати - Кирил Петков и Асен Василев, както и Лена Бориславова, не пристигнаха, с цел да бъдат изслушани във краткотрайната комисия, която се чака на идващото си съвещание да разиска и отчет със заключенията си по тематиката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР