Енергийният министър Александър Николов прогнозира поскъпване на парното с няколко

...
Енергийният министър Александър Николов прогнозира поскъпване на парното с няколко
Коментари Харесай

МРАЧНА ПРОГНОЗА: Парното с нов скок

Енергийният министър Александър Николов предвижда повишаване на парното с няколко десетки % и даде обещание решения за компенсиране на потребителите. Това стана ясно от коментара му пред медиите в коридорите на Народното събрание.

Той изясни, че е естествено да се чака покачване, когато се има поради резултата от цените на природния газ към топлинната сила.

" Фактът, че доста дълго време се направи всичко допустимо да се удържат цените, е индикативен за това какъв брой старания коства и на сдруженията, и на цялата електроенергийна система да изплаща тези обезщетения, с цел да няма пряк отрицателен резултат към обществото. Това не е резистентен модел и в някакъв модел ", сподели още Николов.

На въпрос по какъв начин битовите консуматори ще посрещнат нарастването на парното, Николов разяснява, че топлофикационните сдружения са с друг модел на работа и надлежно друг резултат ще има върху крайната цена.

" Когато природният газ е нараснал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, покачване от няколко десетки %, не е нещо ненадейно. Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите - сигурно. И сигурно това ще бъде коментирано на равнище Министерски съвет, вицепремиер и министър председател ", съобщи още той.

Николов означи, че за наслада настоящият отоплителен сезон, е минал.

" Предстоят няколко месеца, в които разноските за отопление са много по-ниски. Когато живот и здраве стигнем до идващия отоплителен сезон, ще търсим разновидности и за обезщетения ", разяснява още той. От изказването на министъра стана ясно, че има концесионни контракти за рандеман на газ в Черно море, които са удължени и изследванията предстоят скоро.

Министър Николов отговори и дали е допустимо обновяване на доставките от " Газпром ".

" Това, което би трябвало да прави " Булгаргаз ", го прави. " Булгаргаз " си пуска всекидневно поръчките. Това, че те не се извършват, е функционалност на другата страна ", сподели още Николов. Попитан къде сме внесли пари за доставка на газ, министърът съобщи, че това се е случило в сметката, която е по контракта с " Газпром ".

Николов разяснява тематиката с панели за сила на всички публични здания, каквато цел си сложи Европейска комисия. " В България успеваемостта на слънчевата радиация е една от най-високите в Европейски Съюз. Това е цел, която ние би трябвало да си сложим. Със сигурност ще има положителен резултат върху цялата система. Не единствено от позиция на разноските за потребителите и за бизнеса, а от позиция на понижаване на разноските по трасето ", сподели Николов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР