Енергийният министър Александър Николов отрече тезата за източване на 4

...
Енергийният министър Александър Николов отрече тезата за източване на 4
Коментари Харесай

Александър Николов без коментар на политически решения подава оставка

Енергийният министър Александър Николов отхвърли тезата за източване на 4 милиарда лева каквото изказване насочи водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов , когато разгласи, че изтегля министрите от съдружния кабинет. Николов също по този начин отхвърли вмешателство на вицепремиера Асен Василев в политиката на министерството, каквито тези се появиха след разтурването на кабинета.

4-те милиарда лв. не са източени и по думите на Николов глаголът " източвам " не е правилен и основава внушения . С тези пари са платени обезщетения на бизнеса, а МЕ, НЕК и БЕХ са погасили заем, който е в заварено състояние от преждеуправляващите. " Какво се случва с този заем, не е функционалност на Министерство на енергетиката. "

Александър Николов съобщи и че доста хора, в това число и политици и ръководещи, се изричат по тематиките в енергетиката , като такива обвинявания могат да са насочат и към министър Корнелия Нинова, която също е отправяла несъстоятелни претенции за бранша и тези, в това число и това за форсмажора. " Трудно се работи в среда, в която стъпват прекалено много хора, основават се нереалистични упования ", проучва Александър Николов.

Каквото и да се е случвало - " всички рецензии би трябвало да бъдат отправяни към мен ", съобщи Николов и увери, че " не е имало проблем с връзката, в това число и с премиера ".
 Енергийният министър Александър Николов подава оставка в понеделник Обновена
Енергийният министър Александър Николов подава оставка в понеделник

Оставката е политическа, увериха от МЕ

Твърденията на заместника си Данаилов , които самото МЕ опроверга през вчерашния ден вечерта, Николов изясни с неверна интерпретация, в това число и от медиите. Припомняме, че Данаилов пред " Евронюз " уточни, че МЕ е упорствало за продължение на диалозите са доставка на природен газ с " Газпром ". Днес Александър Николов отхвърли да е имало водени две енергийни политики , по прилика с изказванията на Има Такъв Народ за " двете външни политики " на кабинета. По думите на министъра неговият заместител Данаилов не е работил в частта природен газ, която не е неговия сектор. Представени са неточни елементи по тематиката. Има ясна позиция на МЕ по тематиката - тя е диверсификация на енергийните доставки .

Също по този начин Николов удостовери, че няма по какъв начин сега да се водят каквото и да е било диалози с " Газпром " , които са потвърдили, че са неточен сътрудник и че на тях не може да се разчита.

Иначе Николов удостовери, че на следващия ден, понеделник, счита да подаде публично оставката си като министър на енергетиката. Това е политическо решение, което не счита за нужно да се разяснява, защото " в парламентарна република решенията се взимат на политическо равнище ". Той съобщи и че не се е явявал на избори, не е генерирал доверие и социална поддръжка. Постът, който заема, е напълно функционалност на партията " ИТН ", защото даже не е партиен член, както съобщи Николов.

Счита обаче че е въпрос на морал и преданост да извърши политическото решение на " ИТН " и водача му Слави Трифонов . " Политическото решение е такова и то няма какво да се разяснява. Има подчиненост и конструкция. " Спускането на решения обаче е част от митология, по думите на Александър Николов, който отхвърли и от страна на партията да са му налагани решения, които да взима в енергетиката. Отношенията си с Трифонов и " ИТН " Александър Николов обобщи: " Има ли сме къси и ясни диалози - направи това, което смяташ, че би трябвало да се случи и е потребно за хората. "

Александър Николов не е получавал оферти да остане на поста си от премиера Кирил Петков, само че е получил добра оценка за работата си като министър. Докато няма процедура в Народно събрание и гласоподаване, министерството продължава да действа по същия метод.

На въпрос има ли " мъката в енергетиката ", по прилика с думите на Слави Трифонов, Александър Николов съобщи, че в случай че се приказва за мъка, тя би било по-скоро функционалност от проблеми, насъбрани във времето.
 Слави Трифонов поставя завършек на
Слави Трифонов поставя завършек на " мъката " - изтегля министрите си

С послание по малкия екран си 7/8
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР