Енергийният мениджър на Kaufland България Иво Василев ще се включи

...
Енергийният мениджър на Kaufland България Иво Василев ще се включи
Коментари Харесай

Участниците в хакатона на Panda Labs ще работят по казус на Kaufland България

Енергийният управител на Kaufland България Иво Василев ще се включи в хакатона „ Бъдещето на градовете “ на Panda Labs - световната стратегия на WWF за устойчиви юношески нововъведения и предприемачество, която осъществя второ издание в България с поддръжката на „ зеления “ ритейлър.

Хакатонът стартира на следващия ден – 4 ноември, и ще продължи до неделя в това число. Участници в него са десетки младежи сред 15 и 25 години от цялата страна с интерес към науката, технологиите, нововъведенията или предприемачеството. Те ще работят в тимове, с цел да търсят ексцентрични и различни решения на съответни проблеми, свързани с устойчивото развиване на градовете. За това ще им оказват помощ с информация, споделен опит и сполучливи образци от практиката представители на науката, бизнеса и неправителствения бранш.

Иво Василев ще показа пред участниците метода, по който Kaufland България способства за понижаване на въглеродните излъчвания в градовете посредством своята политика за енергийна успеваемост. Младежите ще имат опция да работят и по съответен проблем, заложен от енергийния управител на Kaufland България, обвързван с намиране на различни енергийни източници и оптимизация на потреблението на енергийни запаси.

В края на хакатона жури ще дефинира тимове спечелили, които ще вземат участие в едноименния мастърклас, където да доразвият концепцията си за артикул или услуга с бизнес проект и поддръжка от ментори.

Panda Labs II ще продължи доникъде на 2023 година и ще включва два семестъра - „ Бъдещето на градовете и селата “ и „ Бъдещето на храната “. Победителите в Panda Labs получават премия – стартов капитал и/или непарична премия за развиването на устойчивата си бизнес концепция. Повече за програмата, можете да намерите.

Panda Labs се реализира в България с поддръжката на фондация „ Америка за България “ и на Kaufland България. Целта на програмата е да открие идващото потомство надарени и стимулирани откриватели и бизнесмени, които ще оказват помощ за решаването на районни и световни проблеми. „ Зеленият “ ритейлър е съидейник на програмата за поредна година в подтекста на своята идея за стабилно развиване и като част от напъните си да ангажира подрастващите с тематиката за устойчивото развиване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР