Енергийният експерт Васко Начев коментира във Фейсбук поредната руска атака

...
Енергийният експерт Васко Начев коментира във Фейсбук поредната руска атака
Коментари Харесай

Васко Начев: Русия отново ни се меси, цели да свали правителството

Енергийният специалист Васко Начев разяснява във Facebook следващата съветска офанзива против страната ни и опасността от прекъсване на газ. Според него сходни ограничения от страна на Москва могат да продължат 1-2 седмици. Начев е безапелационен, че от Кремъл още веднъж се месят в политиката на България и се цели събаряне на държавното управление:

Очевидно е, че тематиката на деня ще е прекъсване доставката на газ за БГ от Газпром.

Цяла заран по всички малките екрани и в обществените мрежи вървят порои от мнения с отзиви, рекомендации, хипотези и така нататък
Добре е да знаем някои неща по този проблем:

1. България е спазила всички условия по контракта за доставката на газ от Газпром износ.
2. Абсолютно погрешно е, че дълготрайния ни контракт е с доста по- положителни условия и цени по отношение на пазара. Просто формулата е 70% спот цена и 30% цена на нефтени деривати.
2. Няма никаква причина в идващите няколко седмици цената да е със упоменатите 30-40% по- висока. Повтарям- никаква.
3. България не е пиратска страна и в тази връзка не би спряла директно преминаващите през наша територия количества газ към Сърбия, Унгария, Гърция и Северна Македония.
4. Суапова договорка с Гърция за азерски газ е някаква заблуда, която, с цел да бъде осъществена се изискват неизпълними условия.
5. Въпреки всичко, в случай че въобще физически бъде спрян, газ от Русия в посока България ще потече в границите на седмица- две.
6. Кардинално решение е подписване на дълготраен контракт с референтна цена Хенри хъб и тогава Газпром и лакеите му у нас ще си скубят косите, за пропуснати изгоди...
7. Последно, само че не по значимост, това е поредна интервенция от страна на Русия у нас, за - събаряне на това държавно управление.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР