Енергийните напитки стоят зад множество здравословни проблеми, включително затлъстяването, хипертонията

...
Енергийните напитки стоят зад множество здравословни проблеми, включително затлъстяването, хипертонията
Коментари Харесай

Учени от САЩ и Канада: Енергийните напитки са вредни


Енергийните питиета стоят зад голям брой здравословни проблеми, в това число затлъстяването, хипертонията и психологичните проблеми.

Това откриха в Харвардския институт за публичното здраве. Употребата на такива питиета усилва риска от стрес, паниката, злоупотребата с психоактивни субстанции, експанзията, умората, раздразнението, болките в стомаха и проблеми с бъбреците.

Специалистите поучават да не се смесват енергийните питиета с алкохола. Това кара хората да пият повече алкохол. Те покачват вероятността от обезводняване и алкохолно натравяне. Учените са безапелационни, че минусите от тези питиета са повече от плюсовете като прилив на сила, устойчивост и централизация.

Междувременно друго проучване на учени от Канада сподели, че подрастващите, които пият енергийни питиета, са застрашени доста повече да получат контузии в главата от връстниците им, които не прибягват до питиета с кофеин. При проучване се оказа, че черепно-мозъчните контузии се срещат 5 пъти повече измежду подрастващи, които пият напитките спрямо тези, които не вършат това. Според експертите енергийните питиета могат да въздействат върху способността на организма да се възвръща след контузия на главата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР