Енергиен колапс заплашва България. Никой не обърна внимание какви неща

...
Енергиен колапс заплашва България. Никой не обърна внимание какви неща
Коментари Харесай

КРИЗА: Радев изправи България пред енергиен колапс! Преговорите в мола за ключовия ресор са абсолютна фантастика

Енергиен колапс заплашва България. Никой не обърна внимание какви неща разясниха отрасловите комисии в договарянията за съдружно съглашение: безспорна фантастика, на това се акцентира. Аз съм обезпокоен от видяното и чутото. Водноелектрическа централа на Дунав или водород, добиван в Белене, заприказва се даже за нуклеарна енергетика, която може да се случи най-рано в идващите 20 години.

Това съобщи специалистът Кузман Илиев пред БНР.

ПИК сигнализира от дълго време, че президентът Румен Радев вкара България освен в енергийна рецесия, само че и в икономическа. Цените скачат всеки ден, освен на тока, само че и на главните артикули, от които зависи битието на българите.

Дискусията в бранш „ Енергетика “ раздели обединенията, договарящи за съставянето на кабинет с мандата на „ Продължаваме промяната “. Съпредседателят на групировката Асен Василев се разгласи изрично за това България да остане страна с нуклеарна енергетика, а специалистите от „ Демократична България “ се опълчиха на построяването на седми реактор в АЕЦ „ Козлодуй “.

Разговорите затвърдиха мнението, че има потребност от съответна национална тактика за енергийната сигурност и икономическото просъществуване на България. Това ни обрича на комплицирана обстановка във връзка с енергетиката, респективно тежък удар по оскъпяването на живота, труда и бизнеса. България ще се озове в тежка обстановка след януари: даже да решим да запазим бита под някаква форма и Европа ни го елементарни, това ще бъде платено като сметка от българския бизнес, който ще има по-малко запас за вложение, ще освобождава хора, ще банкрутира, хазната ще би трябвало да заплаща за рекордните стойности на енергийните запаси.

Зеленият пакт води със себе си енергийна рецесия, която към този момент е почнала. 2025 година е действителната дата, в която ние ще бъдем в извънредно комплицирана икономическа обстановка. Преди 15 години направихме 35% от българската територия в Натура 2000 предпазена и в този момент ветрогенератори не може да има, тъй като зелените споделят „ не “. Нямаме опция да имаме нуклеарни реактори, които ще реагират след 20 години. Затваряме единствено въглищата без под никаква форма да сме преструктурирали в Плана за възобновяване някаква заместваща мощ. Ние нямаме компенсиране на затваряне на половината от енергетиката, а работим в друга догадка: заравяме главата в пясъка и чакаме, че ще ни се размине. 2025 година по пазарен път затваряме половината от нашия енергиен микс. Няма да смогнем да плащаме скъпите квоти.

Планът за възобновяване пропусна основни стратегически благоприятни условия. Планът за възобновяване изпусна поредна опция да преструктурира Маришкия басейн. Това е историческа виновност на Пеканов, който се самозабрави. Въглищата са стратегически запас за нас. Не можем да го подминем с лека ръка. Оказа се, че в Германия, когато спря вятъра, си пуснаха въглищата. Имитират повече въглеродни излъчвания, а с това се усилват квотите, които са скъпи на нашия пазар. Намесвайки и районния аспект на нещата: би трябвало да се вземе поради, когато се прави първокласен план къде да бъде новата нуклеарна централа или къде да се реалокират двата реактора. Имаме ли логистика, с цел да може това електричество, което се основава, да бъде докарано до дома, компаниите и бита? Ако занапред би трябвало да я строим, ще излезе извънредно скъпо.

Зелената договорка по своя план е една антихуманна договорка, тъй като пречи на това човечеството да съществува и да се развива. Ако имаше по-човешко лице, може би щеше да бъде по-приложима. Зелената политика е днешният социализъм. Зелената договорка припомня на социализма: с детайл на плановизма, на квотите, на намесата. Тук изрично се постанова нов модел посредством призмата на технологиите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР