Енергетиката ни е в това състояние, защото се ползва за

...
Енергетиката ни е в това състояние, защото се ползва за
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Енергетиката се ползва за предизборна кампания

Енергетиката ни е в това положение, тъй като се употребява за предизборна акция . Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай. Повод за коментара му е повредата, с

Ние от Движение за права и свободи сме срещу нуклеарната енергетика. Когато политиците кажат, че ще има нов план, би трябвало да се обърне внимание на паричния поток . Кой ще ги заплати тези централи, попита Аталай . А по сметките на министър-председателя единият блок е 10 милиарда. Това са едни фантазии, едни предизборни послания и в последна сметка всичко ще се стовари върху крайния клиент.

Във връзка с зелената сила, депутатът разяснява, че новото произвеждане на сила би трябвало да бъде обвързвано със зелената сила - вятъра, слънцето, водорода. Според него търговията и преносът на електрическа енергия би трябвало да бъде на пазарен принцип. Когато въведем зеления пакет, цялостната верига от производството, преноса до доставката би трябвало да бъде на пазарен принцип. В настоящия закон е записано, че на 1 юни 2021 ние сме поели ангажимент пред Европейски Съюз, че ще въведем пазарния принцип.
 Правителството се отхвърля от плана за АЕЦ
Правителството се отхвърля от плана за АЕЦ " Белене "?

След рекомендацията реакторите от " Белене " да отидат на новата площадка в Козлодуй

Оставам с убеждението, че специалистите в България пазят ползите на Топлоелектрическа централа 1 и Топлоелектрическа централа 3, сподели още Аталай.

Министерството на енергетиката е заело компания, с която утвърдена от Европейска комисия методика е определила какво изискуем на Топлоелектрическа централа и Топлоелектрическа централа 2. Техните оферти са, че за Топлоелектрическа централа 1 изискуем към 300-400 млн. А за Топлоелектрическа централа 3 сме надплатили 300-400 млн. Претенциите на Топлоелектрическа централа 1 са, че желаят още 1 милиарда и 500 млн. Ако не излезем на свободния пазар, тези 1 милиарда и 500 млн. за нас се регистрират като несъразмерна държавна помощ и не можем да вземем механизма за потенциала, изясни още Рамадан Аталай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР