Емоционално и непремерено беше изказването на външния министър на Сърбия

...
Емоционално и непремерено беше изказването на външния министър на Сърбия
Коментари Харесай

Захариева: Изказването на Дачич беше емоционално и непремерено

Емоционално и непремерено беше изявлението на външния министър на Сърбия Ивица Дачич. Това съобщи външният ни министър Екатерина Захариева преди началото на Националното заседание на ГЕРБ.

 © БГНЕСЕкатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Мисля, че би трябвало да се гледа какво тъкмо е споделил българският министър председател преди да се реагира прочувствено, само че за жалост, на Балканите сякаш има повече страст в политиката, която съгласно мен е непотребна. Не бива по този начин да се приказва за прилежаща, другарска страна, още повече от министър към министър председател, още повече тогава когато изявлението на българския министър председател е било политически и юридическо правилно. Европейският съюз не признава страни, страни се признават от страни.
Външният министър съобщи, че на утрешната си среща с Дачич ще бъде повторена позицията на България, че в политиката би трябвало да има по-малко страсти. Ще бъде насочен и призи към сръбския външен министър да се запознае тъкмо с думите на премиера.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: България е една от страните, които най-силно поддържат европейската вероятност на Западните Балкани. Надявам се, че изявлението на Дачич няма да утежни връзките ни.
Като суверенна страна България е решила да признае Косова преди години и това до момента по никакъв метод до момента не се е отразило на двустранните ни връзки, акцентира още министър Захариева.

В умозаключение тя сподели, че би било добре Ивица Дачич обществено да се извини, само че разясни, че това е персонален акт.
 Министерство на външните работи привиква посланика на Сърбия поради изявление на външния министър Дачич Министерство на външните работи привиква посланика на Сърбия поради изявление на външния министър Дачич
Посланикът на Сърбия в България ще бъде извикан в понеделник във външно министерство по предписание на вицепремиера и външен министър Екатерина Захар...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР