Емблематичният и успешен певец обикновено се смята за най-трудният за

...
Емблематичният и успешен певец обикновено се смята за най-трудният за
Коментари Харесай

Защо Брус Дикинсън напуска Iron Maiden през 90-те години

Емблематичният и сполучлив артист нормално се счита за най-трудният за заменяне член на всяка една група. А когато става дума вокалист като Брус Дикинсън, това, става известно, е задача невъзможна.
 Iron Maiden,
Кoe трансформира албум на Iron Maiden в емблематичен за рок и метъл музиката

41 години от появяването на " The Number of the Beast "

И когато Дикинсън напуща Iron Maiden при започване на 90-те години на предишния век, измежду феновете на хеви метъла остава голяма празнота.

Брус се причислява към Iron Maiden през 1981 година и е фронтмен на групата в седем следващи албума. Докато не взема решението да се отдаде на солова кариера. Последното му осъществяване с сътрудниците му е на 28 август 1993 година, в Лондон, издадено по-късно като концертно видео със заглавие Raising Hell.

Това е едно от най-уникалните представления на. В в него взе участие илюзионистът Саймън Дрейк, който " убива " Брус на сцената - което символизира гибелта на фамозната първа епоха на Iron Maiden с Дикинсън като фронтмен.

В автобиографичната си книга " За какво служи този бутон ", издадена през 2017 година, Брус Дикинсън споделя за последните си дни в Iron Maiden. " Прибирахме се вкъщи след турне и това беше следващият блажен триумф. Бях се опитал нееднократно да изразя загрижеността си по отношение на качеството на звука и продукцията на нашите албуми и неналичието на почтена рецензия в групата. Но всички ме изгледаха по този начин, като че ли съм си изгубил мозъка. Мисля, че постепенно се движехме към креативно изгубване. "

Тогава артистът осъзнава, че е време да напусне Iron Maiden, написа Loudwire.

Дикинсън е сменен от артистът Блейз Бейли, който публично се причислява към бандата през 1994 година Двата албума, които са издадени с него бележат нескончаем спад в триумфа на английските метъл ветерани. Гласът му е много по-различен от този на Дикинсън и бележи коренно отклоняване от това, с което почитателите са привикнали.

Брус Дикинсън има по-голям триумф. Соловата му кариера е добре призната по целия свят. Още през 1990 година той издава Tattooed Millionaire, в който по занимателен метод се усещат от 70-те години. Неговият правоприемник, необичайно озаглавеният Balls to Picasso от 1994 година, е по-сериозен опит за независим албум. От него произлиза красивият акустичен шлагер " Tears of the Dragon ", най-известната на Брус.
 Black Sabbath, Asking Alexandria, Slipknot - три от най-откачените истории на метъл банди по време на турне
3 от най-откачените истории на метъл банди

Шеметни години по време на турнета

Следват Skunkworks през 1996 година, Accident of Birth и The Chemical Wedding - които с съображение се подреждат измежду най-хубавите метъл албуми, издадени през съответните години, 1997 и 1998 година

Въпреки триумфа си обаче Брус Дикинсън въпреки всичко се завръща в. Това се случва през 1999 година и от този момент съставът на групата е неизменен. И утвърждава статута си на най-велика метъл тайфа в света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР