Емблематичната статуя е една от най-известните в западната история. Статуята

...
Емблематичната статуя е една от най-известните в западната история. Статуята
Коментари Харесай

Порноскандал в американско училище заради голия Давид на Микеланджело

Емблематичната скулптура е една от най-известните в западната история. Статуята от 5,17 м изобразява напълно гол Давид - библейска фигура, умъртвила колоса Голиат. Урокът по изкуство в американското учебно заведение даден на 11 и 12-годишните, включва препратки към картината на Микеланджело " Сътворението на Адам " и " Раждането на Венера " на Ботичели. 

Давид е приключен от Микеланджело сред 1501 и 1504 година Той незабавно е приветстван като шедьовър, като ренесансовият художник Джорджо Вазари споделя, че Давид " надминава “ всяка скулптура, съществувала в миналото преди.

 

Галерията Уфици във Флоренция, която съхранява статуята на Давид, предложения учители и възпитаници от учебно заведение във Флорида да го посетят след абсурда.

Според родителят обаче това е нецензурен материал. Реакцията довела и до слагане на ултиматум от учебното настоятелство, което поискало от директорката или сама да подаде оставка, или да бъде уволнена. Според локални медии самата директорка не е знаела повода, заради която е била помолена да подаде оставка, само че счита, че е обвързвана с недоволствата по отношение на урока.

В изявление за американското издание Slate ръководителят на учебния съвет Барни Бишоп III сподели, че предходната година шефът е изпратил уведомление до родителите, предупреждавайки ги, че учениците ще видят Давид на Микеланджело. Това обаче не е било направено тази година, което съгласно него е " неточност ", тъй като родителите " имат право да знаят всякога, когато на детето им ще се преподава противоречива тематика ". 

В четвъртък губернаторът на Флорида Рон ДеСантис предприе ограничения за разширение на закона, който не разрешава на държавните учебни заведения да преподават полово обучение и полова еднаквост.

Учителите, които нарушават закона, са застрашени от премахване от работа или загуба на лицензите си за преподаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР