Емблематичната първа част – Ад“, от поемата Божествена комедия“, на

...
Емблематичната първа част – Ад“, от поемата Божествена комедия“, на
Коментари Харесай

„Ад“ – най-желаното заглавие на Панаира на книгата

Емблематичната първа част – „ Ад “, от поемата „ Божествена комедия “, на Данте Алигиери се оказва, че е измежду най-желаните за читателите произведения на 49-ия Софийски интернационален панаир на книгата.

Новото първокласно издание на „ Ад “ е с твърди корици, а луксозният текст е в превод на Кирил Кадийски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Николета е книжар от няколко години и работи в едно от най-големите издателства в страната, които издават голямо количество книги. Тя описа пред БГНЕС кои съгласно наблюденията ѝ са най-атрактивните и най-желани книги от читателите този месец. По думите ѝ най-големият акцент на този Коледен панаир на книгата е „ Ад “, като уточни, че изданието е притежател на премията „ Златен лъв “ на АБК. Тя предложи книгата на всички читатели, които не са се срещнали с нея, а също и на тези, които към този момент са я чели, като я дефинира като извънредно красива, изключително в този нов първокласен вид.

„ Също едно от най-популярните ни издания, напълно прясно, чисто ново, преди малко пристигнало от печатницата, е най-новата книга на Робърт Галбрейт “, акцентира дамата и изясни, че това в действителност е псевдонимът на Дж. К. Роулинг, авторката на световноизвестната фентъзи поредност „ Хари Потър “. Новият ѝ разказ носи името „ Мастиленочерно сърце “ и е част от поредицата „ Корморан Страйк “, като изданието е впечатляващо дебело, тъй че ще запълни времето на читателите.

Николета предложи и така наречен „ Бисерна поредност “ на издателството, което съставлява. До момента колекционерите могат да се снабдят с пет от първокласните издания на книгите, съставящи „ Бисерната поредност “, като следва излизането от щемпел на още 25 произведения.

„ В момента са излезли от щемпел „ Извън Африка “ на Карен Бликсен, „ Кучешки години “ на Гюнтер Грас?, „ Петокнижие Исааково и Сбогом, Шанхай “ на Анжел Вагенщайн, „ Слепота “ на Жозе Сарамаго и най-новото попълнение в книжното ни семейство – „ Звездни мигове на човечеството “ на Стефан Цвайг “, означи книжарят. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР