Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, почина на

...
Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, почина на
Коментари Харесай

Почина емблематичен певец, един от създателите е на най-успешната група в света

Емблематичен музикант, който оказа помощ на именитата група Бийтълс, умря на 86 години.

Франк Айфийлд, който завладя Обединеното кралство като стихия през 60-те години на предишния век, си е отишъл в съня си в събота, заяви пред Sun негов другар. Роденият в Обединеното кралство реализатор, който е израснал в Австралия, се завръща в Англия през 1959 година и бързо става прочут.

Той имаше четири шлагера номер едно в класацията за сингли в Обединеното кралство - I Remember You, Lovesick Blues, The Wayward Wind и Confessin’ That I Love You.

Айфийлд получава първата си китара на 13-годишна възраст, научава се самичък да свири и стартира да написа песни. През първите години от кариерата си той способства съществено за основаването и популяризирането на Бийтълс.

През 1965 година e почетен с достойнството да пее пред починалата кралица Елизабет II в Royal Variety Show. През 1986 година Айфийлд е диагностициран с пневмония и е изпратен по неотложност на интервенция за премахване на част от белия дроб.

Гласните му струни са развалени по време на интервенцията, което слага музикалната му кариера на пауза с години. През 2005 година звездата написа своята автобиография. Четири години по-късно той е награден с Медал на Ордена на Австралия за заслуги към изкуството като актьор. Айфийлд беше женен с две деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР