Еманюел Макрон запази своите финансови и вътрешни министри, като назначи

...
Еманюел Макрон запази своите финансови и вътрешни министри, като назначи
Коментари Харесай

Еманюел Макрон обяви новото правителство

Еманюел Макрон резервира своите финансови и вътрешни министри, като назначи едвам втората жена отпред на външното министерство на Франция , оповестява Агенция Ройтерс. Президентът промени кабинета си преди парламентарните избори.

След преизбирането му през април, когато крайната десница беше най-близо до поемането на президентския пост, центристът Макрон даде обещание да ръководи Франция " по друг метод " от първия мандат, по време на който фокусът му върху икономическите промени остави огромна част от електората недоволна.

Той в този момент би трябвало да убеди гласоподавателите, че дава отговор на разочарованието им в точния момент за парламентарното гласоподаване през юни.

Посланикът на Франция в Лондон Катрин Колона беше определена за външен министър, а Себастиан Лекорню, министър на отвъдморските територии, беше нараснал в министър на защитата.

В момента Колона е дипломат на Франция във Англия. Тя е и някогашен представител на починалия президент Жак Ширак.

Най-голямата изненада пристигна в министерството на образованието, където известният учен Пап Ндиайе, специалист по колониализма и расовите връзки, ще поеме поста от десния Жан-Мишел Бланкер.

Запазвайки съответните си портфейли на финансите и вътрешните министерства, Бруно Льо Мер и Джералд Дарманин ще бъдат присъединени на горната маса на кабинета от Катрин Колона като външен министър, заяви президентството.

Агнес Пание-Рунахер беше нараснала от младши министър на промишлеността до министър на енергетиката. Тя ще бъде натоварена със задачата да съживи болния нуклеарен бранш в страната и да форсира внедряването на повече възобновима сила, като в същото време оформя отговора на Франция на газовата рецесия и гнева на гласоподавателите от цените на силата.

На Макрон му лиши съвсем един месец да назначи нов кабинет. В понеделник той назначи Елизабет Борн за министър-председател.
 Макрон назначи 61-годишната Елизабет Борн за министър председател
Макрон назначи 61-годишната Елизабет Борн за министър председател

Вторият път, когато Франция има жена министър-председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР