Еманюел Макрон беше преизбран за президент на Франция за следващите

...
Еманюел Макрон беше преизбран за президент на Франция за следващите
Коментари Харесай

Макрон надви убедително Льо Пен на президентския балотаж във Франция

Еманюел Макрон беше избран отново за президент на Франция за идващите 5 години.

Съгласно формалните резултати Макрон получава 58,55 на 100 от гласовете. Съперничката му Марин Льо Пен е с 41,45 на 100 от вота. Избирателната интензивност е към 72 на 100.

Макрон е първият избран отново френски президент след Жак Ширак преди 20 години.

" Нова епоха, друга от приключилия петгодишен мандат " - това даде обещание Еманюел Макрон в речта си пред събраните симпатизанти край Айфеловата кула в Париж, където той се появи под звуците на Химна на Европа:

" Днес вие избрахте упорит и човечен план за независимостта на нашата страна и на Европа ", сподели той.

В речта си след изборната загуба Марин льо Пен даде обещание да продължи да се бори за френския народ, като си сложи за цел парламентарните избори през юни:

" Историческият резултат довечера слага нашия лагер в отлична позиция, с цел да се сдобием с огромен брой депутати през юни. А пристрастеността към бъдещето, която ни движи напред - дано тя е в услуга на най-красивата, на най-смислената упоритост, която - сигурна съм - споделяте с нас - Франция! Тази вечер, желая да повторя, в никакъв случай няма да изоставя французите!  Да живее Републиката! Да живее Франция! ", сподели крайнодясната претендентка, която загуби вота.

Според изследванията гласовете на французите в неделя са били внезапно разграничени както по възраст, по този начин и по социално-икономически статус: Две трети от гласоподавателите от работническата класа са подкрепили Льо Пен, до момента в който сходни дялове от мениджърите, по този начин наречените бели якички, и пенсионерите са подкрепили Макрон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР