Емануел Макрон успешно избегна кибератаки и фалшиви новинарски съобщения, с

...
Емануел Макрон успешно избегна кибератаки и фалшиви новинарски съобщения, с
Коментари Харесай

Bloomberg: Руски тролове подклаждат протестите на „жълтите жилетки

Емануел Макрон сполучливо избегна хакерски атаки и подправени новинарски известия, с които Кремъл се опита да повлия на президентската му акция през 2017 година, предава Bloomberg.

Сега, когато Франция е обхваната от митинги, руснаците наподобява са се върнали - и може би попаденията им са по-ефективни.

Сред 600-те акаунта в обществената мрежа " Туитър “, за които е известно, че разпространяват вижданията на Кремъл, митингите на „ жълтите жилетки " са гореща тематика, съгласно Алианса за гарантиране на демокрацията, звено на Германския декор „ Маршал “ на Съединени американски щати, които следят тези сметки, както и друга про-кремълска интензивност.

Профилите в „ Туитър “, следени от Алианса, нормално съдържат американски или английски вести. Но френските митинги " са на върха " на тяхната активност в продължение на най-малко една седмица, споделя Брет Шафер, анализатор на обществените медии във Фонда. " Това е много мощна индикация, че има интерес към преувеличаване на спора " за публиката отвън Франция, споделя той.

Основна тематика на последните известия е, че френските правоохранителни органи са на ръба на протеста. Това изказване, което наподобява не се поддържа от обстоятелства, прилича други акции за дезинформация, подкрепени от Кремъл, които се пробват да доведат до съмнение в западните държавни управления и да демонстрират, че демократичните демокрации са в крах, споделя Шафер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР