Ема Попова има над 20 години опит в областта на

...
Ема Попова има над 20 години опит в областта на
Коментари Харесай

Ема Попова: До 2030 г. Microsoft ще бъде въглеродно отрицателна компания

Ема Попова има над 20 години опит в региона на ИТ в разнообразни индустриални сегменти и географски райони в продажбата на решения, мениджмънта, стратегическото обмисляне, плановете за промяна, ръководството на марката и тактиката за излизане на пазара. Запалена е по цифровата промяна и културния напредък посредством технологиите, по взаимоотношението сред облачните и софтуерните водачи за реализиране на по-голяма фирмена конкурентоспособност, стопански напредък и възстановяване живота на хората.Попова ще взе участие като преподавател в, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 23 ноември.
Компанията е оповестила, че ще стане въглеродно неутрална през 2030 година освен за личната си активност, само че и за цялата верига от снабдители. Как ще постигнете това? Още от 2012 година Microsoft е въглеродно неутрална компания и задачата ни е - да отстраняваме от атмосферата повече CO2, в сравнение с отделяме. Първият ни приоритет е да понижим нашите излъчвания от директни действия като тези, генерирани от коли, мотори, дизелови генератори, отопление на здания, до съвсем нула още доникъде на това десетилетие. Това ще стане посредством следните стъпки:

До 2025 година ще преминем към 100% доставка на възобновима сила, което значи, че ще имаме контракти за закупуване единствено на зелена електрическа енергия за 100% от всички наши центрове за данни, здания и кампуси. Ще електрифицираме нашия световен действен кампус авто парк за интервенции до 2030 година Ще продължим със сертификацията International Living Future Institute Zero Carbon и LEED Platinum за нашите планове за рационализация на Sillicon Valley Campus и Puget Sound Campus.

Втората стъпка е да понижим нашите индиректни излъчвания, като бизнес пътувания, свързани с веригата ни снабдители, и други, с повече от половина до 2030 година посредством нови стъпки. От юли 2021 година започнахме поетапно въвеждане на вътрешен въглероден налог, с цел да покрием индиректните излъчвания. Понастоящем тази такса е $15/метричен звук и покрива всички излъчвания от първите две категории директни излъчвания и част от индиректните. За разлика от други компании нашият вътрешен въглероден налог не е " такса в сянка ", която се пресмята, само че не се начислява. Тя се заплаща от всяко поделение в нашия бизнес въз основа на неговите въглеродни излъчвания, а средствата се употребяват за възнаграждение на усъвършенствания в устойчивостта.
Реклама
Въпреки че нямаме пряк надзор върху по-голямата част от индиректните излъчвания, като тези, свързани с веригата за доставки, съумяваме да се оправяме с тях за постигането на негативен въглерод. Това става посредством възстановяване на следенето на данните за излъчванията на доставчиците - през 2020 година, както свидетелства CDP, нашите водещи снабдители понижиха груповия си въглероден отпечатък с 21 милиона метрични тона еквиваленти на въглероден диоксид (CO2). Освен това хардуерният ни екип построи система за ръководство на одит, употребявайки Microsoft Power BI. Сега можем да наблюдаваме продуктивността и да разрешаваме непрекъснати усъвършенствания на веригата за доставки, като наблюдаваме зрелостта на доставчиците в обществената и екологичната отчетност.

През 2020 година актуализирахме и Кодекса за доставчиците (Supplier Code of Condct), за обявяване на излъчванията на парникови газове. Това е първа стъпка към повишение на прозрачността и ни разрешава да работим взаимно с нашите снабдители, с цел да помогнем за понижаване на техните излъчвания. През 2021 година тези данни ще се трансфорат в експлицитен аспект на нашите процеси за поръчки за нашата верига за доставки, в това число информиране за решенията за покупка. Ще продължим да работим с нашите снабдители, с цел да ги включим в нашия нов метод и да подсигуряваме сходство. Интересно е, че Microsoft показва известни съображения към термина NET ZERO? Може ли да обясните за какво? Има разлика сред това да бъдеш Carbon Neutral и да си Net Zero. Макар да звучат сходно, в действителност са разнообразни. Като се има поради нормалната приложимост, фирмите нормално споделят, че са " въглеродно неутрални ", в случай че компенсират излъчванията си с заплащания, с цел да избегнат понижаване на действителните излъчвания или да отстранен въглерода от атмосферата.

Но това са две доста разнообразни неща. Например един от методите да се избегне намаляването на излъчванията е да се заплати на някого да не изсича дървета. Това е хубаво, само че на процедура се заплаща на някой да не прави нещо, което би имало негативно влияние. Това не води до засаждане на повече дървета, които биха имали позитивно влияние посредством унищожаване на въглерода.

Обратно, Net Zero значи, че една компания в действителност отстранява толкоз въглерод, колкото отделя. Причината фразата да е Net Zero, а не просто Zero, e, че към момента има въглеродни излъчвания, само че те са равни на отстраняването на въглерода.
Реклама
А Carbon Negative значи, че една компания отстранява повече въглерод, в сравнение с отделя всяка година.

Въпреки че в Microsoft работихме интензивно, с цел да бъдем " въглеродно неутрални " от 2012 година, скорошната ни работа ни накара да заключим, че това е област, в която би трябвало да сме доста деликатни и водени от цялостното схващане на казуса, водени от примирение, а не от горделивост. Подобно на множеството компании с неутрални въглеродни излъчвания Microsoft е постигнала това основно посредством вложение в обезщетения, които главно заобикалят излъчванията, вместо да отстранява въглерода, който към този момент е изтърван. Ето за какво изместваме фокуса си. Накратко, неутралното не е задоволително, с цел да отговори на потребностите на света. До 2030 година Microsoft ще бъде въглеродно негативен, а до 2050 година Microsoft ще отстрани от околната среда целия въглерод, който компанията е отделила непосредствено или посредством ползване на електричество от основаването си през 1975 година Какво прави компанията съответно в България за климатичната индиферентност? На първо място вкарваме Green самодейността и условията на политиката към резистентност във всички наши офиси и подразделения. В България беше въведен поетапен Еко план Майкрософт България, където екипът отговарящ за Real Estate and Facilities, организираше огромна осведомителна акция, с цел да приучи целия състав да употребява рециклирани материали и електрически средства за напредване, да премахнем изцяло използването на пластмасови произведения и всичко останало, което можеше да убеди освен чиновниците, само че и задачите им фамилии да развият привички и да бъдат виновни към опазването на околната среда.

Вярваме, че най-важният принос на Microsoft за намаляването на въглеродните излъчвания ще пристигна освен от нашата лична работа, а като помогнем на нашите клиенти по целия свят да понижат въглеродния си отпечатък. За доста клиенти устойчивостта към този момент е съществена част от техния бизнес, до момента в който други занапред стартират работата си за намаляване на въздействието на въглеродните излъчвания. Независимо къде се намират организациите по пътя си, ние се ангажираме да бъдем потребни.

Чрез нови цифрови принадлежности оказваме помощ на клиентите си да декарбонизират личните си интервенции и инфраструктура. Това беше мотивацията зад новото решение Microsoft Cloud for Sustainability, което ще даде опция на нашите клиенти по целия свят да записват, регистрират и понижават своите излъчвания по пътя си до чиста нула. Смятате ли, че европейската Зелена договорка и самодейността Fit to 55 са постижими и биха обезпечили стремежи резултат? Дори на фона на провокациите от миналата година Европа не изпускаше от взор упоритостта си да стане първият климатично безпристрастен континент до 2050 година Цифровите технологии са жизненоважна част от тактиката на Европейски Съюз за зелен напредък. Бизнесът, държавните управления и Неправителствени организации би трябвало да работят дружно, с цел да внедрят нови технологии, новаторски решения и далновидна социална политика, която отразява нашата групова визия за по-проспериращо и стабилно на следващия ден.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Енергетика 3 Политика 1 Политика 2 Политика 3 Енергетика 1 Политика 2 Политика 3 Енергетика Реклама
Заедно с 20 от водещите международни цифрови компании сме се обединили в Европейска зелена цифрова коалиция и подписахме декларация в поддръжка на зелената и цифрова промяна на Европейски Съюз по време на Digital Day 2021 (19 март, 2021 г.).

В отговор на уговорката на Европейски Съюз да сътвори по-зелена, по-дигитална и устойчива Европа предходната година Microsoft започва " Tech Fit 4 Europe ", с цел да признае особената роля, която софтуерният бранш би трябвало да играе, с цел да помогне за реализирането на зелените упоритости на района. Инициативата се стреми да способства интензивно за реализиране на задачите на Европейската комисия за понижаване на излъчванията с 55% до 2030 година, като в същото време предизвиква икономическия напредък. Това ще бъде реализирано посредством композиция от повишение на цифровите умения, гледище за по-голямо приобщаване и превъзмогване на цифровото разделяне. Какво съгласно вас е основното решение (като технология) за декарбонизирането на стопанската система? Нашите клиенти споделят всекидневно, че ръководството на данни е една от най-големите и мъчителни точки в постигането на резистентност. Има доста насъбрана информация във всички области в индустриалната верига, само че за жалост огромна част от тях сега постоянно са с неприятно качество, изолирани и надлежно сложни за шерване. Съвсем действителният риск е, че даже и при най-хубави планове данните за въглеродните излъчвания са безсмислени, в случай че не могат да бъдат вярно оценени.

Изпитахме това в Microsoft, до момента в който работим за нашите лични задължения да станем въглеродно негативни и с нулеви боклуци до 2030 година Скоро осъзнахме, че би трябвало да обединим нашите най-хубави екипи за работа с данни, екипите, занимаващи се с запазване на средата, с нашите инженерни и продуктови екипи и да изградим нови и по-добри цифрови технологии освен за себе си, само че и за нашите клиенти. Това е произходът на Microsoft Cloud for Sustainability.

Решаването на въглеродните проблеми ще изисква технология, която не съществува през днешния ден. Ето за какво забележителна част от напъните включват стимулиране и ускорение развиването на технологията за премахване на въглерод от атмосферата. Нашият фонд за нововъведения в климата () ще се ангажира да влага 1 милиарда $ през идващите четири години в нови технологии и да разшири достъпа до капитал по целия свят за хора, които работят за решаването на този проблем. Разбираме, че това е единствено дребна част от нужната инвестиция, само че се надяваме, че това ще подтиква повече държавни управления и компании да влагат и по нови способи. (, които Microsoft научи от устрема си да бъде въглеродно негативна компания.)
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
В допълнение към този нов фонд ще продължим да влагаме в планове за мониторинг и моделиране на CO2 посредством нашата стратегия AI за Земята, която се разрасна през последните две години, с цел да поддържа повече от 450 стипендианти допълнително от 70 страни.
На 23 ноември ще се организира, проведена от " Капитал ". Събитието ще бъде в хибриден формат и има за цел да показа опциите за бизнеса, които предлага преходът към резистентен стопански напредък. Форумът ще послужи като платформа за работа в мрежа и основа за развиването на сполучливи начинания за публично-частно партньорство.Ще бъдат прегледани следните тематики: " Как да подготвим пътя към стопанска система с нулеви чисти излъчвания " ; " Цели на Европейски Съюз за индиферентност във връзка с климата - какво следва за бизнеса " ; " Инвестиране в готови за бъдещето бизнес модели и основаване на условия за резистентен напредък " ; " Внедряване на технологии и поддръжка за нововъведения в промишлеността " ; " Политическа и правна рамка " ; " Декарбонизация на енергийния бранш " ; " Въвеждане на по-чист и по-екологичен превоз " ; " Чисти оперативни модели за водещите бизнес браншове " ; " Примери за триумфи, благоприятни условия и провокации ".Лектори ще бъдат представители на Европейски Съюз, изпълнителни шефове и членове на бордове, представители на експертни центрове, водачи от индустриалния бранш, представители на държавното управление, представители на органите за локално самоуправление.КЪДЕГрандхотел " Милениум " - СофияМоже да се регистрирате и закупите билети. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР