Елтън Джон, Стинг, Брайън Мей, Ед Шийрън, Лиам Галахър, Роджър

...
Елтън Джон, Стинг, Брайън Мей, Ед Шийрън, Лиам Галахър, Роджър
Коментари Харесай

Eлтън Джон, Стинг и над 100 други звезди: Brexit ще съсипе музикалната индустрия

Елтън Джон, Стинг, Брайън Мей, Ед Шийрън, Лиам Галахър, Роджър Уотърс и още над 100 английски музиканти се обърнаха към държавното управление на Обединеното кралство с искане да се подсигурява безвизовото им пътешестване в Европейския съюз. В противоположен случай концертите ще се случват извънредно мъчно и от това ще пострада цялата музикална промишленост, която „ към този момент е сложена на командно дишане " поради пандемията от ковид, безапелационни са артистите.

Те са подписали отворено писмо в The Times, в което дефинират договарянията за Brexit като „ неприличен неуспех “, като приканват Борис Джонсън да „ извърши незабавно това, което обещаваше, и да контракти безвизово пътешестване в Европа за английските актьори и техниката им ". 

Припомняме, че Търговското съглашение сред Англия и Европейски Съюз ограничи свободното пътешестване, с което бяха привикнали и двете страни. Музикантите са изключително ощетени от изискванията, тъй като приходите им идват най-вече от турнета, с които промотират новите си албуми, а те изискват превозването на огромни екипи и камиони с техника.

По-рано тази седмица английският министърът на културата съобщи, музикантите би трябвало да попитат Европейски Съюз за какво не е приел „ рационалното предложение “ на Англия. Допълни и че " вратата е отворена ", в случай че Европейски Съюз е подготвен да прегледа концепцията за съглашение особено за музиканти, написа Военновъздушни сили. Дотогава всички актьори, които обикалят ще би трябвало да се преценяват с самостоятелните правила за пътешестване на всяка държава-членка, която посещават. Това не просто ще затрудни логистиката и ще са нужни десетки визи, което съгласно някои специалисти от промишлеността ще бъде скъпо и евентуално непостижимо, изключително за музикантите при започване на кариерата им.

Музикантите упорстват и за сделки и за създателите от другите страни, които желаят да изнасят концерти във Англия, с цел да не бъде ощетена английската аудитория. Сред подписалите се са главно представители на поп и рок английската музика, само че измежду тях има и такива, които се занимават с класическа музика.

Цигуларката Тасмин Литъл разяснява в изявление пред Sky News, че организирането на турнето на турне е комплицирано – „ Често сме на път в продължение на дни, пресичаме по няколко граници, свирим в разнообразни страни за къс интервал от време. Имаме потребност да пътуваме свободно, с цел да можем да си вършим работата. Правителството ощетява промишлеността по доста противен метод ", безапелационна е музикантката.

 
Ще се оправи ли Англия с изолацията от света?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР