Елизабет Борн е новият премиер на Франция, назначена от президента

...
Елизабет Борн е новият премиер на Франция, назначена от президента
Коментари Харесай

Елизабет Борн е новият премиер на Франция



Елизабет Борн е новият министър председател на Франция, назначена от президента Еманюел Макрон. Досега тя е оглавявала министерствата на труда, превоза и екологията.

Елизабет Борн ще поеме премиерския пост на Франция от предшественика си Жан-Кастекс, който подаде оставка през днешния ден следобяд. Двамата организираха работен диалог преди късата гала.

На 61 години Борн е втората жена министър председател на Франция след Едит Кресон по времето на Франсоа Митеран.

През първия мандат на Еманюел Макрон Борн беше в държавното управление като министър на превоза, екологичния преход и трудовата претовареност. С положителни знания по всички горещи тематики за държавното управление като транспортната и пенсионната промяна, тя е добре позната и на френските синдикати. Нейната роля е основна за президента в деликатния интервал преди парламентарните избори през юни, белязан от доста рецесии.

" Изборът е в името на компетентността " - изяснява Елисейският замък, до момента в който реакциите на опозицията не изчакаха церемонията. Макрон продължава политиката на " пренебрежение ", съгласно националистката Марин льо Пен, до момента в който крайнолевият водач Меланшон упреква Борн в " обществено малтретиране ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР