еликобритания и Япония постигнаха споразумение за свободна търговия - първата

...
еликобритания и Япония постигнаха споразумение за свободна търговия - първата
Коментари Харесай

Първа голяма търговска сделка за Великобритания след Брекзит

еликобритания и Япония реализираха съглашение за свободна търговия - първата огромна комерсиална договорка за Обединеното кралство след излизането на страната от Европейския съюз.

Това се споделя в изказване, оповестено през днешния ден от английския отдел за външна търговия.

"Великобритания реализира съглашение за свободна търговия с Япония, което е първата огромна комерсиална договорка с Обединеното кралство като самостоятелна комерсиална страна и ще усили оборота с Япония с към 15,2 милиарда английски лири (около 20 милиарда щатски долара) ", се споделя в официалното съобщение. По този метод ще бъдат анулирани митата за 99% от английския експорт за Япония.

Excellent news

BREXIT HISTORY MADE: UK strikes £15.2bn trade deal with Japan sending message to EU
— George Prall (@GentlemanGeorge)
Принципна договореност за сключването на съглашението е реализирана в през днешния ден по време на видеовръзка сред английския министър на външната търговия Елизабет Тръс и японския външен министър Тошимицу Мотеги.

"Това е исторически миг за Англия и Япония, защото това е първата ни огромна комерсиална договорка след Брекзит. Споразумението, което сключихме за рекордно малко време и при сложни условия, надалеч надвишава съществуващото съглашение с Европейски Съюз, защото дава на английския бизнес нови преимущества в тези браншове, в които сме мощни - в индустрията, производството на храни и питиета, във високотехнологичния бранш ", цитира ТАСС изказване на Тръс.

Преговорите сред Токио и Лондон започнаха на 9 юни .

През август Мотеги бе на публично посещаване в Лондон, по време на което се срещна с Тръс. Както беше очебийно по-рано от английското министерство на външната търговия, основата на съглашението би трябвало да бъде съществуващото съглашение от 2018 година сред Япония и Европейския съюз, в което Обединеното кралство беше член до 1 февруари.

В същото време страните обявиха решимостта си да подобрят актуалното съглашение, гарантирайки спомагателни взаимни изгоди в избрани области, да вземем за пример в електронната търговия.

Според английската страна, размерът на търговия сред двете страни през 2019 година възлиза на 31,6 милиарда английски лири (41 милиарда долара).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР