Елховският Марадона Станимир Баев изигра последния си мач за клуба

...
Елховският Марадона Станимир Баев изигра последния си мач за клуба
Коментари Харесай

Созопол се раздели със Станимир Баев

Елховският Марадона Станимир Баев изигра последния си мач за клуба този сезон в Югоизточната Трета лига, като още веднъж имаше принос за това " вампирите " да дишат до последно във врата на водача Нефтохимик. След шест прелестни сезона, роденият на 23 април 1988г. любим на сините последователи, ще се сбогува с всички на " Арена Созопол ". Баев ще запомни престоя в обичания си клуб с прочувствените и радостни моменти през годините. За шест сезона, той се трансформира в главен футболист и любим на всички в Созопол.

В последния си мач, полузащитникът вкара и двете попадения, а Созопол записа 17-ата си победа вкъщи този сезон при триумфа с 2:1 над Марица (Пловдив). Победното попадение Баев осъществя от дузпа, отсъдена за нарушаване против Антонио Ласков. Плеймекърът и любим на последователите на Созопол остави трайна диря от влизането на тима във Втора лига преди пет сезона до ден сегашен.

С екипа на Созопол Станимир Баев печели промоция за Втора лига през сезон 2013/14. Предната акция Баев играе за Хеброс Харманли, а на полусезона минава в Хасково 2009. В двата тима има общо 11 попадения, като седем от тях са за Харманли. Созопол видя положителните изяви на Баев и Румен Димов го притегля в своите редици през сезон 2013/14. " Небесносините " в оспорвана борба с Мастер Бургас изпреварват своя конкурент с една точка и финишират на върха във " В " група с актив от 81 пункта и впечатляващата най-хубава голова разлика в групата от 104:25. Съвсем справедливо " небесносините " печелят купата и промоция за Втора лига, а Баев още веднъж има принос, бележейки 11 попадения в 32 срещи.

В идващите четири сезона във втория ешелон - 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018, Станимир Баев изиграва 82 мача по 20 всеки сезон и бележи 8 попадения. Отборът на Созопол несъмнено разполага с един много ексцентричен футболист, който заслужава внимание. Плеймейкърът на отбора Станимир Баев изумява със своята физика. Очевидно обаче щом даден човек има гений и предпочитание за игра, всичко е допустимо. Въпреки, че Баев не може да се похвали с най-атлетичното тяло на света, всички в Созопол са впечатлени от неговите качества. Интересното е, че в курортния град разясняват, че килограмите не пречат на играча да бъде един от най-хубавите на терена. Странно е, само че футболистът устоя физически на темпото и има експерти, които настояват, че Баев е един от най-техничните играчи във Втора лига. Според потенциалите играчът взима бързи решения на терена и това му дава преимущество. В Созопол даже назовават Баев “щурмовакът”.

През сегашния сезон в Югоизточната Трета лига, халфът записва 33 срещи и означи 10 попадения, като още веднъж имаше принос за това " вампирите " да дишат до последно във врата на водача Нефтохимик. Със своите 106 кг, той още веднъж бе като стена за противниковите съперници, които мъчно му отнемаха топката, а в офанзива даже юноши с леки килограми се мъчеха и изнемогваха против гения на Баев, който ги правеше за смях.

Това решение на Станимир Баев да се откаже да носи екипа на " небесносините " не бе по усета на управление и футболисти, само че всички го одобриха с усмивка и с бурни овации пожелаха триумф на своя съотборник, който е душата и сърцето на компанията в тима. В началото на новия сезон, Баев ще бъде награден при представянето на Созопол, а " вампирите " най-вероятно ще играят във Втора лига. Ръководството бързо би трябвало да откри негов заместител, който да се трансформира в водач на тима, какъвто бе Семето. Баев бе главен футболист под управлението на Румен Димов в предните пет сезона и в този при брат му Маргарит Димов.

Станимир получи отмора този уикенд в последния кръг от сезона при успеха с 0:2 над някогашния си тим Хасково. Така той ще запомни последния си мач за клуба с двете попадения и триумфа над Марица с 2:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР