Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в

...
Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в
Коментари Харесай

Елена Йончева пред ЕП : Демокрацията в България е в пълен разпад. Призовавам ЕП да покани президента Радев, неговият глас да бъде чут тук. Европейският парламент не може да стои безучастен.


Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент, алармира новата Антикорупционната комисия в Екологичен потенциал за събитията в България. „ Налице е злокобно тъпчене на върховенството на закона и упорствам за съответни ограничения “, уточни Йончева пред сътрудниците си. „ Време е гласът на Европейския парламент да бъде чут и Европейската комисия да се намеси в протичащото се в България през последните месеци “, разяснява Йончева. Тя добави още, че събитията в България подкопават самите основи на демокрацията. „ Демокрацията в страната е в развой на разпад. Ако позволим това да се случи в една страна, в България, скоро и останалите европейски страни ще бъдат пометени от сходни процеси. В България всеки, който си разреши да надигне глас против корупцията, против безобразията на властта, против погазването на медийната независимост, е преследван. Журналисти се уволняват, опозиционни политици са подложени на медийна екзекуция. Прокуратурата е употребена като бухалка против всеки един мощен критик на корупционната система. Властта в България не убива своите съперници, тъй като разполага с всички нужни принадлежности, с цел да ги смаже. Вече година тук, в Европейския парламент приказвам за това, което се случва в България. Но да надигнеш глас е единствено началото. Настоявам освен да бъдем чути. Европейският парламент би трябвало да работи. Призовавам да поканим в Екологичен потенциал българския президент Радев. Неговият глас би трябвало да бъде чут тук. И да действаме.”, сподели Йончева.

Йончева внесе и писмен въпрос с висока приоритетност, според разпоредбите на Европейския парламент, по отношение на положението на демокрацията в България и равнището на корупция в страната. Питането е отправено до Европейската комисия и е подкрепено от водещи депутати от Германия, Франция, Португалия и Полша. По искане на Йончева се чака и полемика по тематиката в границите на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи към Европейския парламент.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР