Елена Рьорих дава уникални съвети за използване на сода бикарбонат

...
Елена Рьорих дава уникални съвети за използване на сода бикарбонат
Коментари Харесай

Златните рецепти със сода на Елена Рьорих

Елена Рьорих дава неповторими препоръки за потребление на сода бикарбонат за здраве, улегналост и реализиране баланс на организма. Тя споделя  информация за тази малко позната съставна част, дадена ѝ от Учителя – Махатмата на Изтока. Поставяйки основите на учението за Агни Йогата, Елена Рьорих ни е оставила богато завещание с директиви за нашето здраве, благополучие и нравствен напредък. Разбира се рекомендациите ѝ не трябва да бъдат следвани сляпо, само че въпреки всичко са безпределно любопитни.

Днес обаче, ще ви срещнем единствено с една дребна част от нейните препоръки за приложимост на сода бикарбонат.

В едно от нейните писма тя е записала: 4 януари 1935г.:

“Аз одобрявам сода всекидневно, от време на време при мощно напрежение, до 8 пъти дневно по една кафяна лъжичка. При това просто я изсипвам върху езика и пия вода. Също по този начин доста добре работи при всички простуди и напрежения на центровете горещо, само че не прекипяло мляко със сода. Добре е и на децата да се дава сода в горещо мляко ”.

18 юли 1935 година: “След това ви поучавам всекидневно да приемате два пъти на ден сода бикарбонат. При напрежение в слънчевия сплит приемането на сода е незаменимо. И въобще, содата е най-благотворното средство, тя защищава от всевъзможни болести, като се стартира от рак, човек би трябвало да се научи да я взима всеки ден, без пропуски …

Трябва да се помни за содата освен при болест, само че и измежду благополучието. Като връзка с огнените дейности, тя е щит от тъмнината на разрушението. Но тялото би трябвало дълготрайно време да се приучва към нея. Содата би трябвало да се взима всеки ден с вода или мляко “.

«Явлението на препълване с психическа сила провокира многи признаци както в крайниците, по този начин и гърлото и в стомаха. Содата е потребна, с цел да провокира разреждане, също по този начин горещото мляко …».

«При неспокойствие и неспокойствие предлагам всевъзможни типове мляко като елементарна противоотрова. Содата усилва действието на млякото.»

«При неспокойствие – на първо място, гладуване и валериан, и, несъмнено, мляко със сода».

Лечение на кашлица: «…Мускус и горещо мляко защищават добре ”.

«Содата е потребна и нейният смисъл е толкоз непосредствен до огъня. Самите содови полета се наричали пепел на Великяи Пожар. Така още в древността хората са познавали особеностите на содата. Повърхността на Земята е покрита със сода за необятна приложимост ”.

«Запекът се лекува с разнообразни способи, като се не помни най-простият и натурален, а точно: елементарна сода с горещо мляко. В дадения случай работи металът натрий. Содата е дадена за необятна приложимост от хората. Но за това не знаят и постоянно употребяват нездравословни и дразнещи медикаменти ”.

“Огненото напрежение се отразява на някои функционалности на организма. В подобен случай за вярната работа на червата е нужна сода, която се взема в горещо мляко… Содата е добра по тази причина, че не нервира червата ”.

«Към нормалното изчистване на червата може да се добави постоянно приемане на питейна сода, която има способността да обезврежда доста отрови… ”

На 1 юни 1936 година Елена Рьорих написа: “Но содата получи всеобщо самопризнание и в този момент от нея се увлякоха изключително в Америка, където тя се употребява надали не срещу всички болести… На нас ни е предложено да одобряваме сода два пъти дневно, по този начин както валериан, като не пропущаме нито един ден. Содата защищава от доста болести, в това число и от рак “.

8 юни 1936 година: “Изобщо, содата е потребна съвсем при всички заболявания и защищава от доста болести, по тази причина не се опасявайте да я вземате, по този начин както и валериан ”.

«Това е удивително защитно средство от доста тежки болести, в частност от рак. Аз съм чувала за случай на изцеление на състарен външен рак, като се посипва със сода. Когато си спомним, че содата влиза като основна съставна част в състава на кръвта ни, то става понятно нейното благотворно деяние. При огнени феномени содата е незаменима ”.

За дозите в които содата би трябвало да се приема Елена Рьорих написа: “Дозата за сода за момче на 11 години с диабет: четвърт чаена лъжичка 4 пъти дневно ”.

“Един британски лекар употребявал елементарна сода за всевъзможни възпалителни и простудни болести, в това число инфектиране на белите дробове. При това той я давал в много огромни дози надали не по чаена лъжичка до 4 пъти на ден в чаша мляко или вода. Разбира се, британската чаена лъжичка е по-малка от нашата съветска. Моето семейство при всички простуди, изключително при ларингит и кашлица употребява горещо мляко със сода. В една чашка мляко слагаме чаена лъжичка сода ”.

“Ако вие не сте взимали до момента сода, започнете с дребни дози, по половин кафяна лъжичка два пъти дневно. Постепенно тази доза може да се усили. Лично аз взимам всеки ден 2-3 цялостни кафяни лъжички. При болки в слънчевия сплит и тежест в стомаха взимам и доста повече. Но постоянно би трябвало да се стартира с дребни дози. ”

На 14 юни 1965 година Б.Н. Абрамов записал от Майката на Агни Йога: “Интересно е да се означи, по какъв начин сензитивните организми реагират на огненото напрежение. И е добре, в случай че някой умее да контролира в своя организъм тези приливи на огнените сили. Содата може да се окаже същинска панацея ”.

Содата и основите имат огнена природа. “Содата е потребна и нейният смисъл е толкоз непосредствен до Огъня. Самите содови полета се наричали пепел на Великия Пожар ”.

В храната на индивида “не е нужна изкуствено приготвена киселина ”, т.е очевидно е казано за вредата от изкуствените киселини, само че изкуствените основи (сода и калиев бикарбонат) са доста по-полезни от калиевия хлорид.

За отричане от тютюнопушене: изплакване на устата с гъст разтвор на сода или намазване на устната празнина със сода със слюнка: содата се слага на езика, разтваря се със слюнката и провокира омерзение към тютюна при пушене. Дозите са дребни, с цел да не се наруши храносмилането.

Също по този начин при болки в гърлото незаменимо средство е горещото мляко, само че да не е кипнало, също със сода. Обикновената съразмерност е кафяна лъжичка сода на чаша мляко. Препоръчвайте содата на всички. Също по този начин внимавайте стомахът да не е съкрушен и червата да са чисти. ”

Из  поредицата „ Учението на живата нравственос “- Елена Рьорих

Инфо: Лечители.БГ

*Длъжни сме да отбележим, че актуалната медицина отхвърля содата като мощно средство за лечение на рак и редица болести. Според тях тя е рискова за стомаха и провокира остро окисляване на лигавицата на стомаха. Ако решите да се доверите на едните или другите, е добре просто да откриете салдото и да не изпадате в крайности.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР