Елена Марвакова, както и много други източноевропейски работници работи в

...
Елена Марвакова, както и много други източноевропейски работници работи в
Коментари Харесай

Euronews: Българка със стаж 33 г. взема 340 евро на месец, най-малко от всички в ЕС

Елена Марвакова, както и доста други източноевропейски служащи работи в текстилната индустрия, работи с все сили за минимално възнаграждение. Тя има стаж 33 години, само че без значение от това дамата заработва общо 340 евро, отбелязва Euronews.
Преди месеци минималната работна заплата в България стигна 286 евро на месец, само че българите не престават да са най-бедните работещи в Европейския съюз са българите.

" Българските закони са основани за хора? Или са основани за роботи? Работим без отмора: с такива правила нашият шеф узакони система за съвсем насилствен труд “, споделя бг-работничкката пред медията.

Работата за ниски заплати през целия живот води до доста ниски пенсии. 80-годишната Атлаза Щерева се пенсионира на практика бедна. Започва да работи на 15-годишна възраст, засажда дървета, работи като готвач. Наскоро се занимавала с произвеждане на ципове за шивашката индустрия. Нейната пенсия е към 150 евро на месец. 50 от тях би трябвало да заплаща за електричество и здравна помощ, сочи Euronews:.

Според тв-канала ниската заплата е главната причина, заради която българите напущат страната си – в Западна Европа им заплащат по-добре. Но животът в две страни разделя фамилиите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР